BasBQ
Beef en Steak

Groente: Siciliaanse Caponata

DSC_0377.JPG

Heerlijk bijgerecht voor 4 personen

2 aubergines in blokjes van 2 cm.
1/2 struik bleekselderij, stengels geschild
3 el. olijfolie
2 uien in halve ringen,
1 Blik (400gr.) gepelde tomaten (Heinz) tegenwoordig doen wij 2 blikken
4 el. groene olijven zonder pit
4 el. rode wijnazijn, ik gebruik appel of rijstazijn die zijn zachter van smaak.
1 el. Basterdsuiker
2,5 el. pinboompitten, geroorsterd (bij allergie kun je deze vervangen door bijvoorbeeld pistachenoten)
3 el. rozijnen
2 el. kappertjes
1 bakje (15 gr.) verse basilicum, alleen de blaadjes in repen

BBQ direct en indirect (indirect ongeveer 150-180gr.C)

1. Bestrooi de aubergine met wat zout en laat 5 min staan.
Dep droog met keukenpapier.
2. snijd de bleekselderij in plakjes
3. verhit de de olie in een skillet (of hapjespan) met passend deksel, een DO mag ook
4. Bak de aubergine goudgeel en neem uit de pan
5. bak in de overgebleven olie (eventueel iets erbij doen) de ui 3 minuten, neem uit de pan en herhaal dit met de bleekselderij
doe nu de Aubergine en ui bij de bleekselderij en warm weer even door,.
Voeg nu de bliktomaten (eventueel in blokjes snijden), olijven, azijn en suiker toe. breng aan de kook en stoof met een deksel schuin op de pan in 20 minuten gaar. Schep af en toe om. Breng op smaak met Zout en Peper.
Voeg de pijnboompitten, rozijnen, kappertjes toe. Schep van het vuur de reepjes basilicum blaadjes erdoor.
De Salade is lauw, warm en koud erg lekker.

Lekker bij gegrilde vis.
DSC_0363.JPG


DSC_0365.JPG


DSC_0369.JPG


DSC_0371.JPG


DSC_0374.JPG


DSC_0378.JPG


DSC_0383.JPG
 
Laatst bewerkt:
Ff kicken want deze Is echt heel lekker.
Gisteren gemaakt.
Dank voor het recept Ewald
 
 
 
 
 
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
Berichten
5.071
Ff kicken want deze Is echt heel lekker.
Gisteren gemaakt.
Dank voor het recept Ewald
Thanx Rick, hoe heb je hem gegeten, lauw, warm?
btw. foto's zijn hersteld
 
Dat ziet er wel lekker uit ook een mooi verslag van gemaakt


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Thanx Rick, hoe heb je hem gegeten, lauw, warm?
btw. foto's zijn hersteld
Lauw bij de ribbetjes en de volgende dag koud.
Is erg lekker, maar lauw/warm vind ik hem het lekkerste. Niet gloeiend heet iig.
 
Terug
Bovenaan Onderaan