- Berichten
- 345
Gisterochtend om 10 uur stipt stond de nieuwe video van @noskos online. Daar raakte ik zo door geinspireerd dat ik gelijk spullen ben gaan halen.
Lamsrackje, met een laagje Lawry's Flavoured Salt (eigen toevoeging, meegenomen uit de VS) en een goeie coating Noskos The Greek, lekker laten intrekken.
Bastard klaargemaakt met een blokje appel onderin, houtskool er terug bij, aansteken, platesetter er in, rooster, thermometer en vlees er gelijk op.
Na een half uurtje geprikt met de Thermapen, 40°C. Prima, inpakken en wegleggen. Bastard opstoken naar 200°C.
De tzatziki en salade waren extreem simpel klaargemaakt terwijl het vlees lag te roken:
1. In de keukenmachine een hele komkommer geraspt en apart gelegd, daarna mes vervangen en ragfijne plakjes gesneden van een hele rode ui, 2 roma tomaten en een uitgelekt potje kalamata olijven;
2. De komkommer in een theedoek uitgewrongen en in 2 porties verdeeld (1 voor de salade, 1 voor de tzatziki);
3. Een paar flinke eetlepels Skyr (als vervanging van Griekse yoghurt, lekker en gezond) in een kom;
4. komkommer en 2 tenen geperste knoflook er bij met wat zout, peper en olijfolie. Roeren en wegzetten.
5. In een andere kom de ui, tomaat, olijven en komkommer gemengd met wat Griekse olijfolie, peper, zout en 2 theelepels gedroogde oregano.
Wat pistoletjes in de airfryer gedaan en ondertussen de lamsrack losgesneden en afgegrild.
We hadden zo'n honger dat ik geen tijd heb genomen voor een mooie opmaak of closeup, maar alles ligt op het bordje.
Een zalig maaltje, lamsvlees mals en sappig met een geweldige grillsmaak (en een mooie subtiele rook) met een lekkere Sauvignon Blanc er bij. Fles leeg, bordjes en bakjes leeg en geen behoefte aan een toetje. Zo heb ik ze graag.
Bedankt voor het lezen.
Lamsrackje, met een laagje Lawry's Flavoured Salt (eigen toevoeging, meegenomen uit de VS) en een goeie coating Noskos The Greek, lekker laten intrekken.
Bastard klaargemaakt met een blokje appel onderin, houtskool er terug bij, aansteken, platesetter er in, rooster, thermometer en vlees er gelijk op.
Na een half uurtje geprikt met de Thermapen, 40°C. Prima, inpakken en wegleggen. Bastard opstoken naar 200°C.
De tzatziki en salade waren extreem simpel klaargemaakt terwijl het vlees lag te roken:
1. In de keukenmachine een hele komkommer geraspt en apart gelegd, daarna mes vervangen en ragfijne plakjes gesneden van een hele rode ui, 2 roma tomaten en een uitgelekt potje kalamata olijven;
2. De komkommer in een theedoek uitgewrongen en in 2 porties verdeeld (1 voor de salade, 1 voor de tzatziki);
3. Een paar flinke eetlepels Skyr (als vervanging van Griekse yoghurt, lekker en gezond) in een kom;
4. komkommer en 2 tenen geperste knoflook er bij met wat zout, peper en olijfolie. Roeren en wegzetten.
5. In een andere kom de ui, tomaat, olijven en komkommer gemengd met wat Griekse olijfolie, peper, zout en 2 theelepels gedroogde oregano.
Wat pistoletjes in de airfryer gedaan en ondertussen de lamsrack losgesneden en afgegrild.
We hadden zo'n honger dat ik geen tijd heb genomen voor een mooie opmaak of closeup, maar alles ligt op het bordje.
Een zalig maaltje, lamsvlees mals en sappig met een geweldige grillsmaak (en een mooie subtiele rook) met een lekkere Sauvignon Blanc er bij. Fles leeg, bordjes en bakjes leeg en geen behoefte aan een toetje. Zo heb ik ze graag.
Bedankt voor het lezen.