- Berichten
- 2.217
Graved lax is een zalm behandeld met zout,suiker en dille uit Scandinavi?.
In het verleden werd de zalm gezouten en net boven de vloedlijn in het zand begraven, maar nu hebben we koelkasten en kunnen het dus ook zonder de zee maken...
Ingredi?nten :
500 gram zalm met huid
Vries de verse zalm voor 1 a 2 dagen in, dit dood de parasieten welke in zalm kunnen voorkomen!
Zeezout: 2 theelepels (10ml)
mag ook een ander zout zijn maar zeezout is het beste.
Suiker: 2 eetlepels (30ml)
2 plakjes citroen (geen sap)
dille: ongeveer 20 gram.
Zorg voor 2 stukjes welke even groot zijn
Leg ze tegenover elkaar
Mix het suiker en het zout door elkaar en verdeel het over de 2 delen: iets meer in het midden aangezien de vis hier dikker is.
Verdeel de dille gelijk over beide delen, snij de citroen in kleine stukjes en leg het op 1 deel boven op de dille. Zorg ervoor dat de citroen niet op de vis komt, deze zal daardoor verkleuren!
Leg de dille van het andere deel op het deel met de citroen
Leg nu de delen op elkaar en pak het daarna strak in folie, gebruik minimaal 3 lagen.
Plaats het ingepakte deel in een bak in de koelkast met iets zwaars er boven op.
Keer het elke 12 uur om en giet het vrijgekomen vocht af.
Na 2 dagen is de gravlax klaar, haal het uit de folie, schraap de dille eraf,
spoel de vis af en dep hem droog met een stuk keukenpapier.
Hij is nu klaar: snij hem in dunne plakjes.
Lekker met mosterd dille saus, witte peper en een beetje citroen sap.
Ik heb deze nog niet koud gerookt, aangezien ik nog geen CSG had, maar de volgende gaan we roken.
In het verleden werd de zalm gezouten en net boven de vloedlijn in het zand begraven, maar nu hebben we koelkasten en kunnen het dus ook zonder de zee maken...
Ingredi?nten :
500 gram zalm met huid
Vries de verse zalm voor 1 a 2 dagen in, dit dood de parasieten welke in zalm kunnen voorkomen!
Zeezout: 2 theelepels (10ml)
mag ook een ander zout zijn maar zeezout is het beste.
Suiker: 2 eetlepels (30ml)
2 plakjes citroen (geen sap)
dille: ongeveer 20 gram.
Zorg voor 2 stukjes welke even groot zijn
Leg ze tegenover elkaar
Mix het suiker en het zout door elkaar en verdeel het over de 2 delen: iets meer in het midden aangezien de vis hier dikker is.
Verdeel de dille gelijk over beide delen, snij de citroen in kleine stukjes en leg het op 1 deel boven op de dille. Zorg ervoor dat de citroen niet op de vis komt, deze zal daardoor verkleuren!
Leg de dille van het andere deel op het deel met de citroen
Leg nu de delen op elkaar en pak het daarna strak in folie, gebruik minimaal 3 lagen.
Plaats het ingepakte deel in een bak in de koelkast met iets zwaars er boven op.
Keer het elke 12 uur om en giet het vrijgekomen vocht af.
Na 2 dagen is de gravlax klaar, haal het uit de folie, schraap de dille eraf,
spoel de vis af en dep hem droog met een stuk keukenpapier.
Hij is nu klaar: snij hem in dunne plakjes.
Lekker met mosterd dille saus, witte peper en een beetje citroen sap.
Ik heb deze nog niet koud gerookt, aangezien ik nog geen CSG had, maar de volgende gaan we roken.