- Berichten
- 5.222
Voor de foto wedstrijd moest er een hapje met een passende cocktail gemaakt worden.
Hier ben ik dan maar mee aan de slag gegaan.
Al lang wil ik onderstaande grapefruits maken, dit was nu de uitgelezen kans.
Eerst maar eens de boodschappen;
Hierna de kamado aangemaakt op 250 graden indirect, wel de warmte, niet de directe hitte.
Ondertussen op een klein kookplaatje wat “simple sirup” gemaakt, dit is water met suiker 1 op 1 verhouding.
Straks bij de cocktail heb ik dit nodig.
Toen alles opgelost was ben ik de grapefruits door de helft gaan snijden.
Met een scherp mesje heb ik alle segmenten los gesneden.
Om vervolgens een flinke lepel bruine suiker erover te smeren.
Door het vocht van de grapefruits trekt dit er helemaal in.
Nu met een rasp wat kaneel er over heen gedaan.
Hierna mochten ze in een skillet en heb ik ze op de inmiddels warme bbq gezet.
Vlug deksel dicht, nu had ik 20 min de tijd voor de slagroom en cocktail.
Een pakje slagroom in een kom gedaan (geleerd dat dit precies 2 cups zijn)
en begonnen met kloppen.
Zo stug als ik ben geen mixer gepakt maar dit volledig met de hand gedaan.
Laten we het erop houden dat ik de volgende keer gewoon een mixer ga pakken.
Toen de slagroom wat dikker begon te worden heb ik er 2 eetlepels poedersuiker, 1 eetlepel captain Morgan rum en een kwart theelepel vanilleextract bijgedaan.
Nu alles door geklopt tot het een stevige slagroom was.
Ondertussen gespiekt bij de grapefruits, die zagen er al goed uit.
Nu vlug wat crushed ijs gemaakt en de blokjes passievrucht gepureerd.
Toen was alles klaar om tot elkaar te komen.
In een maatbeker heb ik 2 delen spiced rum gedaan, samen met 1 deel passievrucht puree, 1 deel citroensap en een half deel simple sirup.
Dit even flink doorgeroerd en in een mooi glas over de crushed ice ingeschonken.
De grapefruits met een mooie lepel slagroom erop op een plank gelegd en de cocktail erbij.
Nog een klein beetje decoreren en we kunnen aanvallen!
Het bittere van de grapefruits matcht perfect met het bittere in de cocktail, het zoete van de slagroom is hier dan weer een fijne tegenhanger op.
Bedankt voor het lezen en @mrooding bedankt voor de uitdaging die het mij weer heeft gebracht.
Hier ben ik dan maar mee aan de slag gegaan.
Al lang wil ik onderstaande grapefruits maken, dit was nu de uitgelezen kans.
Eerst maar eens de boodschappen;
Hierna de kamado aangemaakt op 250 graden indirect, wel de warmte, niet de directe hitte.
Ondertussen op een klein kookplaatje wat “simple sirup” gemaakt, dit is water met suiker 1 op 1 verhouding.
Straks bij de cocktail heb ik dit nodig.
Toen alles opgelost was ben ik de grapefruits door de helft gaan snijden.
Met een scherp mesje heb ik alle segmenten los gesneden.
Om vervolgens een flinke lepel bruine suiker erover te smeren.
Door het vocht van de grapefruits trekt dit er helemaal in.
Nu met een rasp wat kaneel er over heen gedaan.
Hierna mochten ze in een skillet en heb ik ze op de inmiddels warme bbq gezet.
Vlug deksel dicht, nu had ik 20 min de tijd voor de slagroom en cocktail.
Een pakje slagroom in een kom gedaan (geleerd dat dit precies 2 cups zijn)
en begonnen met kloppen.
Zo stug als ik ben geen mixer gepakt maar dit volledig met de hand gedaan.
Laten we het erop houden dat ik de volgende keer gewoon een mixer ga pakken.
Toen de slagroom wat dikker begon te worden heb ik er 2 eetlepels poedersuiker, 1 eetlepel captain Morgan rum en een kwart theelepel vanilleextract bijgedaan.
Nu alles door geklopt tot het een stevige slagroom was.
Ondertussen gespiekt bij de grapefruits, die zagen er al goed uit.
Nu vlug wat crushed ijs gemaakt en de blokjes passievrucht gepureerd.
Toen was alles klaar om tot elkaar te komen.
In een maatbeker heb ik 2 delen spiced rum gedaan, samen met 1 deel passievrucht puree, 1 deel citroensap en een half deel simple sirup.
Dit even flink doorgeroerd en in een mooi glas over de crushed ice ingeschonken.
De grapefruits met een mooie lepel slagroom erop op een plank gelegd en de cocktail erbij.
Nog een klein beetje decoreren en we kunnen aanvallen!
Het bittere van de grapefruits matcht perfect met het bittere in de cocktail, het zoete van de slagroom is hier dan weer een fijne tegenhanger op.
Bedankt voor het lezen en @mrooding bedankt voor de uitdaging die het mij weer heeft gebracht.