BasBQ
Beef en Steak

Goed gevulde snert (erwtensoep)

 
 
 
 

Zzzjon

Gerijpt
Berichten
4.640
Het thema van deze maand is “stuff it”
Aangezien we de donkere dagen ingaan heb ik snert gemaakt.

Mijn goed gevulde erwtensoep.

Ik ben begonnen met het verzamelen van de ingrediënten.

8933EFB4-3C38-4DEC-AF5C-A1ED08B90BD1.jpeg


Later heb ik de bleekselderij nog vervangen voor bladselderij, dit was niet helemaal goed overgenomen op het boodschappenbriefje.

De kamado heb ik aangemaakt en er alvast een grote gietijzeren pan ingezet.

Hier 4 liter runderbouillon in opgewarmd en de inmiddels gewassen spliterwten.

60989B09-4EFA-468C-B496-736343C9977B.jpeg

AF4E02C0-F615-4043-B77A-FFC00932D038.jpeg

8C5BA2C1-8103-4E88-A015-541C03D72636.jpeg


Hierna heb ik al vrij snel de hamlappen erin gedaan.

EFA43A7E-04CA-4A56-BC89-A7E17BE464FB.jpeg


Dit staat nu net zolang op als dat de spliterwten en rib lappen nodig hebben om uit elkaar te vallen.

124E8057-ADBD-4E16-890C-B894D534DAB9.jpeg


Na ongeveer anderhalf uur was dit het geval.

16BB87B0-5F8F-407A-8672-661C89A50090.jpeg


In de tussentijd heb ik 3 aardappelen, 1 knolselderij, 2 uien, 2 winterpenen en 2 preien klein gesneden.

674DFF66-E196-42AF-AADB-78BDC69C45F3.jpeg


De hamlappen heb ik er even uit gehaald en het bot verwijderd.
Ook even met een mes een klein beetje geholpen met uit elkaar vallen.

1AB48BFA-EF25-41E0-830C-1963095D488E.jpeg


Toen mochten de gerookte spekjes erin.

B27580EE-AC04-40CA-A1EE-046106432466.jpeg


En meteen de hamlappen weer terug.

585DD8AB-A8E2-426E-A9EF-408461FEF213.jpeg


Dit heb ik alles weer aan de kook gebracht en hierna de groenten erbij gedaan.

E4CBFDC9-E6CF-42DD-B296-8A65B78DFD6B.jpeg


Dit even doorgeroerd en toen bleek pas echt hoe goed gevuld hij is.

Hoe goed? nou zo goed;

660069E6-1C04-4D89-9A38-401F5ED3752C.jpeg


Dit mag nu net zolang pruttelen tot alles zacht en gaar is.

Na een klein uurtje was het zover en mocht het volgende erbij; de rookworst.
(Nu even gekozen voor kant en klaar maar verse is natuurlijk nog lekkerder)

D18AFDC8-C0E4-4317-8FBB-1EACB0242CD9.jpeg

5E3DE8DA-6701-4546-B812-144B2B3757AD.jpeg


Dit even lekker doorgeroer en warm laten worden.

Het ruikt en ziet er heerlijk uit.

D183231E-CB80-4C32-9479-7FDEAA4E89FE.jpeg


De bladselderij mocht er nu nog bij samen met wat peper en zout en klaar is Klara.

D0DB0D34-59FA-40E2-906A-295BFD4A8C13.jpeg


72484E3B-3D07-4504-82B6-6CE1B7C41974.jpeg


Eigenlijk moet snert een nacht staan maar zoveel geduld heb ik niet.

Een paar plakjes roggebrood met Katenspek gesmeerd en aanvallen maar!

F91105B6-9BFF-406C-8D93-10BAE40797DC.jpeg



Met 24 graden op 29 oktober is het niet echt weer voor snert dus jullie moeten even in gedachten met me meegaan naar een koude zondagochtend.

We gaan lekker wandelen in de bossen, een kilometer of 5 á 6 en de hond en/of kids gaan lekker mee.

Eenmaal thuisgekomen staat er een heerlijke kom extra goed gevulde snert op je te wachten.

Je doet je jas en handschoenen uit en loopt naar de keuken om een flinke kom snert uit de pan te scheppen.

Terwijl je naar de bank loopt bedenk je je, dat je dat donker biertje wat nog in de koelkast stond nu wel verdiend hebt.

Je gaat zitten aan de eettafel neemt een flinke slok bier gevolgd door een lepel hete snert, dit is pas thuiskomen….

3F50A99E-FDBE-4DC9-9F78-8FE058151DB6.jpeg


5DBB86C5-72B1-4A3C-B911-7735D8E22DBA.jpeg
 
Mooi in beeld gebracht en ziet er heerlijk uit.
 
Ziet er goed uit!! Schaatsen aan en gaan 😉
 
Wie zegt dat snert niet kan als je in een shirt op het terras zit? 😜 Het ziet er zeer smakelijk uit!
 
Lekker man, ziet er geweldig uit. En in je t-shirt smaakt het net zo goed schat ik zo.
Krijg je der ook een beetje rokerige smaak aan als je het maakt op de bbq?
En laat je het deksel er vanaf of juist erop?
 
Wie zegt dat snert niet kan als je in een shirt op het terras zit? 😜 Het ziet er zeer smakelijk uit!
Zeker waar! Maar ik krijg er toch altijd een winters gevoel van.
 
Lekker man, ziet er geweldig uit. En in je t-shirt smaakt het net zo goed schat ik zo.
Krijg je der ook een beetje rokerige smaak aan als je het maakt op de bbq?
En laat je het deksel er vanaf of juist erop?

Ik kan niet zeggen dat ik echt een rooksmaak proef.
Wellicht een volgende keer eerst de hamlappen kort roken.

De hele toer is het deksel eraf geweest.
 
Heerlijk, ook hoog zomer vind ik snert fantastisch, en deze zeker.
 
Snert uit de DO, wat een top idee. Merk je er nog wat van dat je het in de bbq hebt gemaakt? Ik gok zomaar eens dat dit deze winter hier ook gaat gebeuren 😂. Bedankt voor de inspiratie!
 
Snert uit de DO, wat een top idee. Merk je er nog wat van dat je het in de bbq hebt gemaakt? Ik gok zomaar eens dat dit deze winter hier ook gaat gebeuren 😂. Bedankt voor de inspiratie!

Nee, het had geen rooksmaak ofzo.
De hamlappen en spek zitten in het vocht dus pikken geen rook op.

Je zou wel de hamlappen weg kunnen laten en samen met de rookworst op het einde 1200 Gr. pulled pork toe kunnen voegen.
 
Misschien de groenten in een braadslede roken voordat je ze erin gooit? Dat werkt met gerookte tomatensoep ook erg goed.

Ziet er verrukkelijk uit overigens! Ik ga deze ergens in december nog eens bekijken.
 
Snert lust ik altijd en zeker deze -kwijl-

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Zooo lekker!
 
Ja net was echt snert weer zaterdag. 🤣🤣
Maar je bent goed bezig geweest. Flink project om met dit goede weer te doen.
Wat heb je als tussendoor gerechtje gemaakt?
 
Ja net was echt snert weer zaterdag. 🤣🤣
Maar je bent goed bezig geweest. Flink project om met dit goede weer te doen.
Wat heb je als tussendoor gerechtje gemaakt?

Dit was het tussendoor gerechtje. 😂😂

S’avonds pizza’s van de ooni. 😋😋
 
G E W E L D I G
en de combi met dat biertje is helemaal top

petje af kerel
 
Wij hebben in de familie een snert deel traditie.

Iemand maakt een grote pan, en de rest komt dan in de dagen er na langs om een thermos of Tupperware bak te vullen.

Het zou na deze post zo maar eens kunnen dat ik als eerste dit jaar een grote pan klaar heb staan. Heerlijk gerecht en thanks voor het idee!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan