- Berichten
- 423
Vandaag moest het gebeuren: een bavetterollade. Ik had er één van anderhalve kilo bij Beef&Steak besteld. Gisteren uit de vriezer gehaald om te laten ontdooien.
Ik heb geen fileermes, maar ik had vorige week mijn keukenmes geslepen, dus die mocht aan het werk. Het snijden viel mij mee. Deels vlies en harde vetstukken verwijderd. Dan het vlinderen..... goed naar filmpjes gekeken zodat ik de draad goed had liggen voor het oprollen en dan.... snijden maar. Op een paar plekken toch per ongeluk teveel naar beneden, dus daar gecorrigeerd zodat het geen gatenkaas werd. Het werd ook een behoorlijke lap vlees, had ik niet zo ingeschat.
Het eindresultaat kan vast beter en netter, maar ik ben er trots op.
Daarna de lap vlees besmeerd met zelfgemaakte pesto (ook een primeur voor mij), prosciutto en parmezaanse kaas.
Dan het oprollen, de pesto kwam overal uit. Misschien toch wat te dik gesmeerd
. Al met al werd het een flinke rollade van bijna 30 cm lang. Touwtjes knopen ging wel aardig (werd glibberig door de uitgelekte pesto). Later las ik pas een andere methode van knopen die beter blijft zitten. Volgende keer maar proberen.
Dan indirect op de kamado op 120 graden tot de kern 45 graden was. De rollade kreeg al een mooi kleurtje. Dan van het het vuur af en de kamado opstoken naar 180 graden en verder direct grillen op het gietijzeren rooster tot 52 graden kern. We hadden nog een beenhammetje liggen, dus dier er maar gelijk opgelegd. Dan hebben we lekkere lunch morgen.
Na 10 minuten rusten in stukken gesneden en aan tafel! Geserveerd met spinazie/kastanjechampignons en rostirondjes (naar recept van Beef&Steak) en restje asperges met ham en ei, leftovers van gisteravond.
Ik heb heerlijk gegeten en van mijn man mag ik vaker goede ideeën uitvoeren
. We hebben nog genoeg over (was toch wel erg veel, ook met 5 personen). Deze kan van de to-do-list af.
Ik heb geen fileermes, maar ik had vorige week mijn keukenmes geslepen, dus die mocht aan het werk. Het snijden viel mij mee. Deels vlies en harde vetstukken verwijderd. Dan het vlinderen..... goed naar filmpjes gekeken zodat ik de draad goed had liggen voor het oprollen en dan.... snijden maar. Op een paar plekken toch per ongeluk teveel naar beneden, dus daar gecorrigeerd zodat het geen gatenkaas werd. Het werd ook een behoorlijke lap vlees, had ik niet zo ingeschat.

Daarna de lap vlees besmeerd met zelfgemaakte pesto (ook een primeur voor mij), prosciutto en parmezaanse kaas.
Dan het oprollen, de pesto kwam overal uit. Misschien toch wat te dik gesmeerd

Dan indirect op de kamado op 120 graden tot de kern 45 graden was. De rollade kreeg al een mooi kleurtje. Dan van het het vuur af en de kamado opstoken naar 180 graden en verder direct grillen op het gietijzeren rooster tot 52 graden kern. We hadden nog een beenhammetje liggen, dus dier er maar gelijk opgelegd. Dan hebben we lekkere lunch morgen.
Na 10 minuten rusten in stukken gesneden en aan tafel! Geserveerd met spinazie/kastanjechampignons en rostirondjes (naar recept van Beef&Steak) en restje asperges met ham en ei, leftovers van gisteravond.
Ik heb heerlijk gegeten en van mijn man mag ik vaker goede ideeën uitvoeren
