- Berichten
- 2.736
Dit is een recept uit het boek Dutch oven
Heb er zelf worteltjes en aardappelpuree bij gedaan.
Had nog 2 zoete aardappels liggen die gepoft en puree van gemaakt had voor de kleur beter gewone aardappels maar het was wel lekker zo.
Ingrediënten
4 grote uien
Bruin brood
250 gr gehakt
1 ei
1/2 el mosterd
1/2 el peterselie
Pezo
2,5 rode wijn
1/2 dl port
1 to suiker
3 peperkorrels
2 pimentkorrels
Takje thijm
Takje rozemarijn
1 kruidnagel
Heb de ui uitgehold ging met tranen het gehakt met ei,peper,zout,peterselie het brood even nat gemaakt uitgeknepen gemixt.
En hiermee de uitgeholde ui gevuld.
De DO ondertussen op de briketten gezet en rode wijn,Port,suiker,pezo,peperkorrels,pimentkorrels,tijm,rozemarijn en een kruidnagel erin gedaan.
De gevulde uien erin gezet en wachten maar.
Ze hebben er ongeveer een uur in gezeten ze eruit gehaald op het bord gezet een beetje maizena bij de rodewijn jus
Het bord opgemaakt ( geprobeerd) en lekker eten het was lekker alleen de ui was niet helemaal gaar maar de jus met de puree heerlijk.
Maar de foto’s zeggen meer.
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk Pro
Heb er zelf worteltjes en aardappelpuree bij gedaan.
Had nog 2 zoete aardappels liggen die gepoft en puree van gemaakt had voor de kleur beter gewone aardappels maar het was wel lekker zo.
Ingrediënten
4 grote uien
Bruin brood
250 gr gehakt
1 ei
1/2 el mosterd
1/2 el peterselie
Pezo
2,5 rode wijn
1/2 dl port
1 to suiker
3 peperkorrels
2 pimentkorrels
Takje thijm
Takje rozemarijn
1 kruidnagel
Heb de ui uitgehold ging met tranen het gehakt met ei,peper,zout,peterselie het brood even nat gemaakt uitgeknepen gemixt.
En hiermee de uitgeholde ui gevuld.
De DO ondertussen op de briketten gezet en rode wijn,Port,suiker,pezo,peperkorrels,pimentkorrels,tijm,rozemarijn en een kruidnagel erin gedaan.
De gevulde uien erin gezet en wachten maar.
Ze hebben er ongeveer een uur in gezeten ze eruit gehaald op het bord gezet een beetje maizena bij de rodewijn jus
Het bord opgemaakt ( geprobeerd) en lekker eten het was lekker alleen de ui was niet helemaal gaar maar de jus met de puree heerlijk.
Maar de foto’s zeggen meer.
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk Pro