BasBQ
Beef en Steak

Gevulde canaloni's met gehakt en spek

Coll

Vuurmaker
 
Berichten
78
Vandaag heb ik een recept van Ralph de Kok uitgeprobeerd op de gasbbq.
Hij noemt het shotgun shells maar aangezien ik de kaassaus achterwegen gelaten heb noem ik ze maar gewoon gevulde canaloni's.

Eerst heb ik een charlotje gesnippert, rode peper en augurk klein gesneden en spinazie grof gehakt.
Dat in een kom gedaan samen met 1 kg gehakt, groene peperbolletjes, kappertjes en een beetje bbqrub. Dit goed gemengd en toen de canaloni's gaan vullen.

Toen de canaloni's gevuld waren heb ik plakjes ontbijtspek uitelkaar gehaald en aan 1 kant ingesteken met bbqsaus. En deze om de canaloni's gewikkeld.

De gasbbq voorverwarmd op 180 graden indirect met een smokertube gevuld met oak/hickory/apple pellets voor de rooksmaak eraan toe te voegen en de canaloni's ongeveer 45 minuten gegaard.
Na 25 minuten heb ik ze ingestreken met bbqsaus/rub mengsel en omgedraaid de rest van de tijd laten garen.


Mijn buurtjes kwamen gezellig een avondje buurten dus dacht maak wat lekkers voor te snacken..... en met goed resultaat.
Zeker voor herhaling vatbaar.

726f178b8820b143b7b19ad3d33a7a4d.jpg
f6717b671270013d3c6e6d6d2e892636.jpg
9f43891e03526a2dd4ee184b3b2641cb.jpg
cd424c79d92b36cf13fc09c065f1c23b.jpg
584c36f3e6e369b30a4265474d5a069a.jpg
46e5a79b2096575af15e32c3fd595d2a.jpg
2e3b603e88314ee9a224667b3dbeda22.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-N986B met Tapatalk
 

LuMbErJaCk

Kooltjesharker
 
 
 
 
Berichten
100
Dat was vast niet de laatste keer dat je de buurtjes over de vloer had.
 

Bramster

Pitmaster
 
 
Berichten
776
Zo een lekkere snack! Zoek je nog nieuwe buurtjes? ­čśŁ
 

Michel_D

Stoker
Berichten
335
Lekker!
 
  • Leuk
Waarderingen: Coll

Free_ltd

Gerijpt
 
 
 
Berichten
2.918
Staat hier ook op het programma, maar lees op veel plaatsen dat het wel eens fout loopt. Bij jou is het precies wel goed gelukt.
 

@rno

BBQ Junkie
 
 
 
 
Berichten
5.722
Zien er mooi uit
Dat is gezellig borrelen zo
 
  • Leuk
Waarderingen: Coll

Free_ltd

Gerijpt
 
 
 
Berichten
2.918
Leuk recept, worden de pasta wel zacht.

Dat zijn nu net die problemen die ik vaak lees. Bij de ene breken ze al op voorhand doordat het vocht van de ingredi├źnten erin trekken, de andere zegt dat je een pan met water in de BBQ moet plaatsen zodat er wat stoom is,...
 

Coll

Vuurmaker
 
Berichten
78
Staat hier ook op het programma, maar lees op veel plaatsen dat het wel eens fout loopt. Bij jou is het precies wel goed gelukt.
Bij mij waren ze goed gelukt. Het enige wat wat anders ging dan gepland is dat mijn spekreepjes (ontbijtspek vd jumbo) te kort waren voor een volledige canaloni te bedekken. Ralph gebruikte in zijn video langere stukken spek van de groothandel.
Dus ik heb er 2 omheen gedaan per canaloni. Werkte ook perfect.
(Alleen wou mn man ze ook helpen indraaien maar die maakte er een potje van dus alles opnieuw gedaan zelf en hem weggejaagd uit mn keuken)

Verstuurd vanaf mijn SM-N986B met Tapatalk
 

Coll

Vuurmaker
 
Berichten
78
Leuk recept, worden de pasta wel zacht.
De pasta was perfect zacht. Zelfs de kleine stukjes die geen spek eromheen hadden. Gewoon kwastje er over en ze worden perfect.

Heb er meerdere mensen blij mee gemaakt. ... zelfs mn collega's de dag erna en toen waren ze ook nog lekker.

Verstuurd vanaf mijn SM-N986B met Tapatalk
 

Grimlord

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.096
Bij mij waren ze goed gelukt. Het enige wat wat anders ging dan gepland is dat mijn spekreepjes (ontbijtspek vd jumbo) te kort waren voor een volledige canaloni te bedekken. Ralph gebruikte in zijn video langere stukken spek van de groothandel.
Dus ik heb er 2 omheen gedaan per canaloni. Werkte ook perfect.
Dat probleem had ik ook met ontbijtspek uit de supermarkt, net te kort om de pasta volledig te bedekken. Een oplossing is sneetjes ontbijtspek in 2 snijden en die al over de uiteinden van de pasta te leggen en er dan nog een sneetje rond te wikkelen.

De pasta was perfect zacht. Zelfs de kleine stukjes die geen spek eromheen hadden. Gewoon kwastje er over en ze worden perfect.

Zorgen dat er genoeg vocht in je vulling zit, dit helpt ook met het garen van de pasta en dan is de vulling ook niet uitgedroogd wanneer je pasta klaar is.
 
Bovenaan Onderaan