- Berichten
- 232
Samen met mijn meisje volgen wij Masterchef AU. Daar was een van de deelnemers met een gevuld kippenfiletje bezig. Ik dacht, humm dat is iets wat ook op de Q kan.
Simpel en lekker voor door de weeks. Zodoende de ingrediënten gehaald en de avond van te voren voorbereid...
Het volgende stond op het boodschappenlijstje:
Eerst heb ik de vulling gemaakt. De bedoeling was om ongezouten gepelde nootjes te gebruiken. Maar het lijstje was niet duidelijk genoeg. Dus vrouwlief kwam thuis met ongepelde gezouten nootjes. Dus de opdracht aan vrouwlief, ga maar pellen
.
De nootjes door de vijzel, pepertje gesneden, dit samengevoegd met de peterselie en olijfolie.
Hierna de kip gevlinderd, en een beetje plat geslagen.
Vervolgens de gevlinderde kip als een lap neergelegd. Vervolgens de vulling erop en de kip opgerold.
Vervolgens weer folie neergelegd, en de serranoham netjes neergelegd. Hierop kwam de opgerolde filet.
De serrannoham werd vervolgens strak om de kip gerolt en het geheel met slagerstouw vastgezet.
De rol heb ik daarna weer strak ingerold, en in de koelkast gelegd.
De volgende dag de Q op zo'n 140 a 150gr indirect opgestookd, stukje appelhout erbij en de rollade erop...
De geur van appelhout en de serranoham die was goddelijk
Bij 72 graden van de Q gehaald, even laten rusten om vervolgens in stukken te snijden.
En het resultaat was super! De vulling mocht wat zout hebben. Ik had er niks bijgedaan, omdat het gezouten nootjes waren. Maar uiteindelijk had er wil wat bij gemogen. Des al niet te min, met de vers gesneden aardappelblokjes uit de airfryert en de gemende sla, was het een heerlijk maaltje.
Simpel en lekker voor door de weeks. Zodoende de ingrediënten gehaald en de avond van te voren voorbereid...
Het volgende stond op het boodschappenlijstje:
- 3st kipfilet;
- Serranoham;
- Pistachenoodjes;
- Peterselie;
- Rood pepertje.
- Olijfolie;
- Slagerstouw;
- Folie.

Eerst heb ik de vulling gemaakt. De bedoeling was om ongezouten gepelde nootjes te gebruiken. Maar het lijstje was niet duidelijk genoeg. Dus vrouwlief kwam thuis met ongepelde gezouten nootjes. Dus de opdracht aan vrouwlief, ga maar pellen

De nootjes door de vijzel, pepertje gesneden, dit samengevoegd met de peterselie en olijfolie.



Hierna de kip gevlinderd, en een beetje plat geslagen.

Vervolgens de gevlinderde kip als een lap neergelegd. Vervolgens de vulling erop en de kip opgerold.



Vervolgens weer folie neergelegd, en de serranoham netjes neergelegd. Hierop kwam de opgerolde filet.


De serrannoham werd vervolgens strak om de kip gerolt en het geheel met slagerstouw vastgezet.
De rol heb ik daarna weer strak ingerold, en in de koelkast gelegd.


De volgende dag de Q op zo'n 140 a 150gr indirect opgestookd, stukje appelhout erbij en de rollade erop...
De geur van appelhout en de serranoham die was goddelijk


Bij 72 graden van de Q gehaald, even laten rusten om vervolgens in stukken te snijden.

En het resultaat was super! De vulling mocht wat zout hebben. Ik had er niks bijgedaan, omdat het gezouten nootjes waren. Maar uiteindelijk had er wil wat bij gemogen. Des al niet te min, met de vers gesneden aardappelblokjes uit de airfryert en de gemende sla, was het een heerlijk maaltje.

