- Berichten
- 5.443
Dit is een variatie op de gestoofde en geroosterde varkenskrabbetjes waarvan het recept hier al op het forum staat.
Link naar recept Chinese gestoofde varkenskrabbetjes
Aangezien mijn wederhelft niet meer zo goed tegen bepaalde soorten varkensvlees kan, hebben wij in kalfsribben een uitstekend alternatief gevonden,
dus wilden wij het originele recept met kalfsribben maken.
Het resultaat was geweldig, wij vonden deze versie veel lekkerder dan met varkenskrabbetjes/ribben.
Deze keer de ribben per 2 botjes gesneden, volgende keer gaan we dat per botje doen. kafsribben hebben een dubbel vlies waarvan de 1e laag redelijk goed te verwijderen is maar de 2e laag nauwelijks van de ribben te krijgen is zonder de boel te slopen, die laat ik dus zitten.
Ribjes dun ingesmeerd met arachideolie en even kort direct gegrild
In een stoofpan uien geraspte gemberwortel en knoflook fruiten en de ribben en de ribben een paar minuten erin omscheppen
Bouillon, sojasaus, suiker en vers gemalen peper erbij
Dit mag 1 uur en 20 minuten zachtjes stoven (BBQ 130-140 graden)
Ribbetjes uit de stoofpan en apart zetten BBQ opstoken naar 220 graden, met het overgebleven stoofvocht de saus maken en daarna de ribbetjes indirect voor 15-20 minuten indirect roosteren
Ribben in een schaal doen en de saus erover gieten.
Nasi, kroepoek en atjar tjampoer erbij, heerlijk.
Link naar recept Chinese gestoofde varkenskrabbetjes
Aangezien mijn wederhelft niet meer zo goed tegen bepaalde soorten varkensvlees kan, hebben wij in kalfsribben een uitstekend alternatief gevonden,
dus wilden wij het originele recept met kalfsribben maken.
Het resultaat was geweldig, wij vonden deze versie veel lekkerder dan met varkenskrabbetjes/ribben.
Deze keer de ribben per 2 botjes gesneden, volgende keer gaan we dat per botje doen. kafsribben hebben een dubbel vlies waarvan de 1e laag redelijk goed te verwijderen is maar de 2e laag nauwelijks van de ribben te krijgen is zonder de boel te slopen, die laat ik dus zitten.
Ribjes dun ingesmeerd met arachideolie en even kort direct gegrild
In een stoofpan uien geraspte gemberwortel en knoflook fruiten en de ribben en de ribben een paar minuten erin omscheppen
Bouillon, sojasaus, suiker en vers gemalen peper erbij
Dit mag 1 uur en 20 minuten zachtjes stoven (BBQ 130-140 graden)
Ribbetjes uit de stoofpan en apart zetten BBQ opstoken naar 220 graden, met het overgebleven stoofvocht de saus maken en daarna de ribbetjes indirect voor 15-20 minuten indirect roosteren
Ribben in een schaal doen en de saus erover gieten.
Nasi, kroepoek en atjar tjampoer erbij, heerlijk.