- Berichten
- 1.085
Ja beste bbq genoten, het was me het weekendje wel…
Vrijdag kwamen een paar vrienden over de vloer. Ik had nog een mooie tomahawk steak in de vriezer en daar vond ik het wel een mooi moment voor. Ik heb hier een reverse mayo sear op toepast. Nachtje van tevoren gezout.
Eerst indirect gegaard op 120 graden met gelijk een blokje kersenhout en uien er naast (bedankt voor de tip @Nicon en @mafkACE). Die paste erg mooi bij het vlees en de uien.
Daarna de Bastard omgebouwd naar een directe opstelling met gietijzeren rooster en speksteen.
De uien voorzien van honing, boter en balsamico azijn. De tomahawk van mayo. Ik had wat krieltjes 10 minuten voorgekookt en voorzien van wat olijfolie. Verder had ik nog courgette voorzien van wat zonnebloem olie, peper en zout.
Het hele spulletje paste helaas niet allemaal gelijk op de Bastard large, maar al met al was alles redelijk tegelijk klaar.
Wat een top maaltijd!
Flink wat biertjes verder had ik ook nog wat beenmerg. Nooit eerder op, maar ik wilde het wel eens een keer proberen. Ik had eerder een stokbroodje afgebakken zodat ik het als smeerseltje kon serveren. De mergpijpen voorzien van wat zout en peper en gegaard op 200 graden.
Conclusie; ik had niet verwacht dat het zo vet was. Niks mis mee verder, het smaakte goed, eerlijk is eerlijk. Maar ik zou zelf eerder een mooie olijfolie kiezen als je kijkt wat je er nog voor betaald.
Oh en het toetje vergat ik ook nog bijna.
Zaterdag had ik vrije keus. Ik was alleen thuis. Vis had ik al lang niet meer gemaakt en daar had ik wel trek in.
Bij de visboer lag gevulde forel met zeekraal. Daar had ik wel oren naar.
Als bijgerechten had ik prei, roma tomaatjes en nog wat aardappeltjes van de dag daarvoor. Barbecue ingericht op een directe bereiding van 180 a 200 graden.
Voor de forel had ik een visklem, maar hierdoor sloot de Bastard niet volledig af. Verder niet zo’n probleem want de temperatuur bleef we stabiel. Maar de vis hing in een hoek van zo’n 45 graden. Als iemand hier nog tips voor heeft dan ben ik erg benieuwd.
Al met al weer een heerlijke maaltijd.
Zondag was het natuurlijk Moederdag. Mijn moeder heb ik vorige keer al met succes verwend met asperges met zalm. Maar een goede hamburger stond ook hoog op het lijstje. Het leek me dus een mooi moment om deze voor Moederdag als lunch te maken.
De baksteen burger van bbq helden is echt een van mij favorieten. Een flinke burger van 200 gram, lekker gekruid, wat ham, oude kaas, een zuurtje en een pepertje. Dan in aluminium folie onder een baksteen op de grill.
Even grillen en genieten van het uitzicht…
Vervolgens de burger bouwen…
Inpakken in folie en 3 minuten per kant onder een baksteen boven de kolen.
Met dit als resultaat.
Mijn moeder heeft er weer heerlijk van genoten
Bedankt voor het meegenieten van dit heerlijke weekend.
Vrijdag kwamen een paar vrienden over de vloer. Ik had nog een mooie tomahawk steak in de vriezer en daar vond ik het wel een mooi moment voor. Ik heb hier een reverse mayo sear op toepast. Nachtje van tevoren gezout.
Eerst indirect gegaard op 120 graden met gelijk een blokje kersenhout en uien er naast (bedankt voor de tip @Nicon en @mafkACE). Die paste erg mooi bij het vlees en de uien.
Daarna de Bastard omgebouwd naar een directe opstelling met gietijzeren rooster en speksteen.
De uien voorzien van honing, boter en balsamico azijn. De tomahawk van mayo. Ik had wat krieltjes 10 minuten voorgekookt en voorzien van wat olijfolie. Verder had ik nog courgette voorzien van wat zonnebloem olie, peper en zout.
Het hele spulletje paste helaas niet allemaal gelijk op de Bastard large, maar al met al was alles redelijk tegelijk klaar.
Wat een top maaltijd!
Flink wat biertjes verder had ik ook nog wat beenmerg. Nooit eerder op, maar ik wilde het wel eens een keer proberen. Ik had eerder een stokbroodje afgebakken zodat ik het als smeerseltje kon serveren. De mergpijpen voorzien van wat zout en peper en gegaard op 200 graden.
Conclusie; ik had niet verwacht dat het zo vet was. Niks mis mee verder, het smaakte goed, eerlijk is eerlijk. Maar ik zou zelf eerder een mooie olijfolie kiezen als je kijkt wat je er nog voor betaald.
Oh en het toetje vergat ik ook nog bijna.

Zaterdag had ik vrije keus. Ik was alleen thuis. Vis had ik al lang niet meer gemaakt en daar had ik wel trek in.
Bij de visboer lag gevulde forel met zeekraal. Daar had ik wel oren naar.
Als bijgerechten had ik prei, roma tomaatjes en nog wat aardappeltjes van de dag daarvoor. Barbecue ingericht op een directe bereiding van 180 a 200 graden.
Voor de forel had ik een visklem, maar hierdoor sloot de Bastard niet volledig af. Verder niet zo’n probleem want de temperatuur bleef we stabiel. Maar de vis hing in een hoek van zo’n 45 graden. Als iemand hier nog tips voor heeft dan ben ik erg benieuwd.
Al met al weer een heerlijke maaltijd.
Zondag was het natuurlijk Moederdag. Mijn moeder heb ik vorige keer al met succes verwend met asperges met zalm. Maar een goede hamburger stond ook hoog op het lijstje. Het leek me dus een mooi moment om deze voor Moederdag als lunch te maken.
De baksteen burger van bbq helden is echt een van mij favorieten. Een flinke burger van 200 gram, lekker gekruid, wat ham, oude kaas, een zuurtje en een pepertje. Dan in aluminium folie onder een baksteen op de grill.
Even grillen en genieten van het uitzicht…
Vervolgens de burger bouwen…
Inpakken in folie en 3 minuten per kant onder een baksteen boven de kolen.
Met dit als resultaat.
Mijn moeder heeft er weer heerlijk van genoten

Bedankt voor het meegenieten van dit heerlijke weekend.
Laatst bewerkt: