Beef en Steak

Gerookte visvariaties met kabeljauw, zalm en inkvis

 
 
 
 

Peter64

BBQ Junkie
Berichten
5.060
Kabeljauw met eigen gemaakte pesto genovese.

Kabeljauw een paar uurtjes open in de koelkast laten drogen. Vervolgens ingesmeerd met de pesto en met een rookplankje op de W47.
Daarbij een recept gekregen voor op medium temp direct gegrilde asperges. Dus ook de W57 van stal gehaald. ASperges langzaam gegrild tot bijna zacht, met een lichte bite. Na het grillen afgewerkt met gemalen zeezout, olijfolie, balsamico en geraspte parmezaan.
Daarbij nog een risotto.

IMG_6793.jpg


IMG_6794.jpg
IMG_6796.jpg

IMG_6797.jpg
IMG_6798.jpg


Als voorafje nog wat gemarineerde inktvisjes gegrild en met een slablaadje op het bordje geserveerd.

IMG_6790.jpg
IMG_6791.jpg
IMG_6792.jpg


Gepekelde zalm op 85C indirect gerookt.
Zalm 12 uur afgedekt in de pekel. (verhouding 1 dl suiker, 2 dl zout + diverse kruiden naar believen). Daarna afgespoeld en 12 h open laten drogen.
BGE afgeregeld op 85 C, appelrooksnippers en appelchuncks erbij en hopla, rustig laten garen. (1h)
Wat gegrilde groenten en gestoomde asperges erbij.

IMG_6817.jpg
IMG_6818.jpg
IMG_6819.jpg
IMG_6820.jpg
IMG_6821.jpg
 
Mooi complete maaltijd. Die inktvisjes zijn gaaf! Koop je die gemarineerd en al?
 
Mooi complete maaltijd. Die inktvisjes zijn gaaf! Koop je die gemarineerd en al?
Nee. Pijlinkvisjes maak is zelf schoon. Deze inktvisjes waren al schoon gemaakt.
Dan ff mari eren met citroen, olijfolie en knoflook en hupsake kort het getemperde vuur op.
 
Heerlijk weer allemaal Peter , wou dat ik vaker de zin had om zo veel variatie in een maaltje te maken .
 
Terug
Bovenaan Onderaan