- Berichten
- 5.060
Kabeljauw met eigen gemaakte pesto genovese.
Kabeljauw een paar uurtjes open in de koelkast laten drogen. Vervolgens ingesmeerd met de pesto en met een rookplankje op de W47.
Daarbij een recept gekregen voor op medium temp direct gegrilde asperges. Dus ook de W57 van stal gehaald. ASperges langzaam gegrild tot bijna zacht, met een lichte bite. Na het grillen afgewerkt met gemalen zeezout, olijfolie, balsamico en geraspte parmezaan.
Daarbij nog een risotto.
Als voorafje nog wat gemarineerde inktvisjes gegrild en met een slablaadje op het bordje geserveerd.
Gepekelde zalm op 85C indirect gerookt.
Zalm 12 uur afgedekt in de pekel. (verhouding 1 dl suiker, 2 dl zout + diverse kruiden naar believen). Daarna afgespoeld en 12 h open laten drogen.
BGE afgeregeld op 85 C, appelrooksnippers en appelchuncks erbij en hopla, rustig laten garen. (1h)
Wat gegrilde groenten en gestoomde asperges erbij.
Kabeljauw een paar uurtjes open in de koelkast laten drogen. Vervolgens ingesmeerd met de pesto en met een rookplankje op de W47.
Daarbij een recept gekregen voor op medium temp direct gegrilde asperges. Dus ook de W57 van stal gehaald. ASperges langzaam gegrild tot bijna zacht, met een lichte bite. Na het grillen afgewerkt met gemalen zeezout, olijfolie, balsamico en geraspte parmezaan.
Daarbij nog een risotto.
Als voorafje nog wat gemarineerde inktvisjes gegrild en met een slablaadje op het bordje geserveerd.
Gepekelde zalm op 85C indirect gerookt.
Zalm 12 uur afgedekt in de pekel. (verhouding 1 dl suiker, 2 dl zout + diverse kruiden naar believen). Daarna afgespoeld en 12 h open laten drogen.
BGE afgeregeld op 85 C, appelrooksnippers en appelchuncks erbij en hopla, rustig laten garen. (1h)
Wat gegrilde groenten en gestoomde asperges erbij.