BasBQ
Beef en Steak

Gerookte vis tortilla’s

 
 

Viola

Stoker
Berichten
325
Gisteren de rookoven weer aangeslingerd voor een portie gerookte vis tortilla’s. Inspiratie kwam van visrecepten.nl, hele leuke site van het Nederlands Visbureau. Drie verschillende soorten vis erop, Zeebaars, Rode Poon en Zalm. Alles anderhalf uur in de natte pekel gezet en een nachtje laten drogen in de koelkast. Simpele koolsalade gemaakt en een limoen met crème fraiche saus.
Vis drie kwartier drogen op 40 graden, een half uurtje garen op 70 tot 80 graden en nog drie kwartier afroken. Houtsoort Beuk en Eiken. De Rode Poon was de winnaar van de avond, wat een geweldig smakelijk visje is dat toch. Restant gaat lekker de diepvries in en vanavond hebben we vast nog wel wat voor op een toastje. Uiteraard nog wat foto’s.

C1A60789-3388-4038-9A1A-561E38924751.jpeg


DCB7A4A8-DE0D-4C73-86F4-683601BDE4A9.jpeg


F4783E69-E3B8-4269-AA1F-16785E26CEBE.jpeg


2823398B-CECB-4A01-8EE2-A2B865961CDD.jpeg


2C8ECE88-B690-4A0B-A114-A74FCF35CA97.jpeg


92787C1D-8CF8-42D6-86B3-E0ED8983295E.jpeg
 
Dat zal een lekkere tortilla geweest zijn
 
Goed gedaan hoor! Mooi receptje, lijkt me heerlijk. Gave rookoven heb je zeg! Staat ie nou gewoon bij je op de oprit?😅
 
"en tot ver in de polder roken ze de vis"

het ziet er werkelijk super lekker uit zeg. had graag aangeschoven
 
Goed gedaan hoor! Mooi receptje, lijkt me heerlijk. Gave rookoven heb je zeg! Staat ie nou gewoon bij je op de oprit?😅
Ja hij wordt met de shovel op zijn plek gezet als ik hem wil gebruiken en daarna staat hij weer achter op het erf. Zodra de buitenkeuken klaar is krijgt hij een vaste plekje. Prima oplossing wat mij betreft 😀.
 
Ja hij wordt met de shovel op zijn plek gezet als ik hem wil gebruiken en daarna staat hij weer achter op het erf. Zodra de buitenkeuken klaar is krijgt hij een vaste plekje. Prima oplossing wat mij betreft 😀.
Haha! Goed bezig👍😁
 
Lekker hoor vis vind ik ook wel lekker


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Terug
Bovenaan Onderaan