- Berichten
- 2.977
Het idee was eigenlijk om zelf knoflook te fermenteren.....Totdat ik er achter kwam dat zwarte knoflook helemaal geen gefermenteerde knoflook is, maar gekarameliseerd. Erg lekker, maar 3 weken op 70 graden in droogoven of rijstkoker had ik geen zin in. Het echt fermenteren van knoflook staat ook nog eens op de planning, maar daar moet ik eerst wat spullen voor aanschaffen.
Dus..... Knoflook roken.... Vaak zie je van die gerookte gevlochten knoflookstrengen, welke een week boven een vuurtje hangen, maar dat duurt me te lang en bovendien zijn er momenteel geen strengen beschikbaar (iets met seizoen). Daarom verse Egyptische knoflook, een stuk goedkoper ook en we knopen ze zelf wel vast.
Mooi moment om de tube smoker te gebruiken... Wat een geweldig ding tov het gepruts met een csg, werkt gewoon goed, 4 uur lang.
Verder is er weinig bijzonders aan. In totaal 48u rook meegegeven, een combinatie van eik, esdoorn en appel. En
En dan na 48 uur roken, heb ik ze nu te drogen gehangen. Nog niet getest..
Dus..... Knoflook roken.... Vaak zie je van die gerookte gevlochten knoflookstrengen, welke een week boven een vuurtje hangen, maar dat duurt me te lang en bovendien zijn er momenteel geen strengen beschikbaar (iets met seizoen). Daarom verse Egyptische knoflook, een stuk goedkoper ook en we knopen ze zelf wel vast.
Mooi moment om de tube smoker te gebruiken... Wat een geweldig ding tov het gepruts met een csg, werkt gewoon goed, 4 uur lang.
Verder is er weinig bijzonders aan. In totaal 48u rook meegegeven, een combinatie van eik, esdoorn en appel. En
En dan na 48 uur roken, heb ik ze nu te drogen gehangen. Nog niet getest..