- Berichten
- 262
Lezen en reageren doe ik met regelmaat op dit forum, maar zelf mijn creaties delen doe ik eigenlijk te weinig. Daar moet maar eens verandering in komen, met vandaag: gerookte kipfilet!
Natuurlijk volgens het wel bekende recept van Noskos. De pekel donderdag gemaakt zodat ik vrijdag na het werk en het avondeten nog even de kippetjes kon pekelen en roken. Gelukkig duurde het roken (op kersenhout) niet te lang (1 á 1,5uur), ondanks de lage keteltemperatuur. Ik had ze er namelijk al opgelegd toen de bbq nog op aan het warmen was, en de richttemperatuur van ongeveer 110 graden werd pas in het laatste half uur bereikt. Komt misschien ook door de quebracho Josper die ik nu weer eens gebruikt heb omdat een lokaal restaurant die verkoopt, die zal wat trager op gang komen dan de fire up waar ik meer aan gewend ben.
Het resultaat was weer heerlijk! Meteen een in blokjes gesneden om bij de borrel op te peuzelen, en een voorraadje voor in de vriezer. Ik heb er nog 2 aan mijn ouders en 2 aan mijn zus meegegeven als proef.
Natuurlijk volgens het wel bekende recept van Noskos. De pekel donderdag gemaakt zodat ik vrijdag na het werk en het avondeten nog even de kippetjes kon pekelen en roken. Gelukkig duurde het roken (op kersenhout) niet te lang (1 á 1,5uur), ondanks de lage keteltemperatuur. Ik had ze er namelijk al opgelegd toen de bbq nog op aan het warmen was, en de richttemperatuur van ongeveer 110 graden werd pas in het laatste half uur bereikt. Komt misschien ook door de quebracho Josper die ik nu weer eens gebruikt heb omdat een lokaal restaurant die verkoopt, die zal wat trager op gang komen dan de fire up waar ik meer aan gewend ben.




Het resultaat was weer heerlijk! Meteen een in blokjes gesneden om bij de borrel op te peuzelen, en een voorraadje voor in de vriezer. Ik heb er nog 2 aan mijn ouders en 2 aan mijn zus meegegeven als proef.
Bijlagen
Laatst bewerkt: