- Berichten
- 15
Afgelopen zondag heb ik een eerste poging gedaan om de gerookte kipfilet te maken van Noskos.
Stap 1: Pekelen! een uurtje in de pekel gezet, volgens het recept:
Aangezien het roken niet in de planning stond, heb ik 1 liter water en 1 kilo ijsblokjes gebruikt.
Stap2 : BBQ gereed maken en de kip laten drogen in de koelkast.
Stap 3, let's smoke! (Kersen en Appel blokjes gebruikt)
(dat haasje was om tussendoor even te proeven
Op maar de 63 graden!
Stap 4... wachten!
Het wachten duurde even wat langer als gepland... De vorige keren maakt ik gebruik van een snake van 2 weber briketten met 1 daar boven op.
Dit keer de ecobrasa kokosbriketten in de zelfde set-up, alleen bleef het een tijdje maar 90 graden. Hierdoor ruim 3 uur bezig geweest....
Nog even wennen aan deze brandstof om in een Weber 47 CM de juiste temperatuur te vinden! het blijft prutsen
Na een tijdje was de 63 graden bereikt en is de timer gestart!
De filets gaarde nog een beetje verder, maar zagen er prima uit (al zeg ik het zelf )
Even aflaten koelen:
En.... Proeven!
Wat mij opviel toen ik de filets een uurtje in de koelkast had gezet, was het verschil in kleur / glans!
Komt dit door de suiker in de pekel?
Stap 1: Pekelen! een uurtje in de pekel gezet, volgens het recept:
Aangezien het roken niet in de planning stond, heb ik 1 liter water en 1 kilo ijsblokjes gebruikt.
Stap2 : BBQ gereed maken en de kip laten drogen in de koelkast.
Stap 3, let's smoke! (Kersen en Appel blokjes gebruikt)
(dat haasje was om tussendoor even te proeven

Op maar de 63 graden!
Stap 4... wachten!
Het wachten duurde even wat langer als gepland... De vorige keren maakt ik gebruik van een snake van 2 weber briketten met 1 daar boven op.
Dit keer de ecobrasa kokosbriketten in de zelfde set-up, alleen bleef het een tijdje maar 90 graden. Hierdoor ruim 3 uur bezig geweest....
Nog even wennen aan deze brandstof om in een Weber 47 CM de juiste temperatuur te vinden! het blijft prutsen

Na een tijdje was de 63 graden bereikt en is de timer gestart!
De filets gaarde nog een beetje verder, maar zagen er prima uit (al zeg ik het zelf )
Even aflaten koelen:
En.... Proeven!

Wat mij opviel toen ik de filets een uurtje in de koelkast had gezet, was het verschil in kleur / glans!
Komt dit door de suiker in de pekel?