BasBQ
Beef en Steak

Gerookte kip voor in salades

 
 
 
 
 

Sander72

BBQ Junkie
Berichten
6.915
Beste BBQ-vrienden!

Vandaag maakte ik zo'n heerlijk stukje gerookte kip voor in een salade met avocado en cashewnootjes van de week... zalig!

Eerst de kipfilets in de pekel met kruiderij (rozemarijn, thijm, peper en veel zout natuurlijk):


Dan een mooi stukje appelhout zagen:


Kippies even laten drogen na een uurtje pekelen:


Zachtjes roken op de BGE:


Na vier uurtjes is de kern 67?C en vind ik het mooi geweest:


Nu even afkoelen en dan vacuum trekken voor van de week en een paar keertjes later in de vriezer!

Bedankt voor het kijken.
 
gaat niks boven zelf gerookte kipfilet  :)
 
Mn lijstje ToDo wordt wel erg lang als ik al dat lekkers zie  ;)
 
Lekker man! Ik at nooit gerookte kip totdat we zelf gingen roken. Super veelzijdig stukkie
 
Ziet er goed uit
Ik doe het zelf ook vaak en ik zie bij jou dat de kerntemperatuur ook niet verder omhoog wil?
Er word normaal voor kip altijd 75graden aangegeven maar mij lukt dit niet hoor
 
Waarom roken tot 67 en grillen tot 75 graden?
 
Lekker
 
Reboot zei:
Lekker hoor zelf gerookte kip, vind het veel smaakvoller dan die van AH.

ik ben zoiezo al geen voorstander van kip van de AH
 
ziet dr smakelijk uit.
proef je verschil in de salade met eigen of van de super??


Leo zei:
ik ben zoiezo al geen voorstander van kip van de AH
ik ook niet Appie is veel te duur.
ik haal file per 10 kilo verpakt in doos voor 4 eurie de kilo bij Teun in Hoogeveen
 
Ook dit ziet er heerlijk uit...
 
dat ziet er lekker uit. Ik ga binnenkort maar weer eens een voorraad maken
 
AV zei:
ziet dr smakelijk uit.
proef je verschil in de salade met eigen of van de super??

Nou en of!

Ik schat in dat de meeste 'gerookte' kip gewoon gekookt of gepocheerd wordt in een badje van liquid smoke, komt geen echte rook bij aan te pas. Net als de meeste rookworsten trouwens!
 
Ik wist niet dat kip ook een rookring kreeg. Hij is iig niet rood/paars zoals bij varken/rund.
 
Terug
Bovenaan Onderaan