Beef en Steak

Gerookte Forel uit de smoker

 
 
 

Ghost

Gemarineerd
Berichten
1.706
Gisteren de grote smoker nog eens een keertje aangestoken.
Had 7 forellen in de pekel voor 24 uur.
Pekel was 3% zout (1900 gram vis, 2600 gram water, 135 gram keukenzout en 25 vuurkruiden met jeneverbes)
Eerst klein vuurtje van beukhout op enkele kokosbriketten om de forel te drogen, half uurtje denk ik, tijdens het drogen de vuurkamers open gelaten, anders liep de temperatuur te snel op.
Drogen deed ik bij 50 gr ongeveer.
Daarna temperatuur wat omhoog naar 80 a 90 grC om de vis te garen tot een 60 gr kerntemperatuur.
Anderhalf uur ongeveer geduurd.
De kleur viel een beetje tegen, maar smaak is zeer goed.
Roken op houtvuur is lekkerder dan op briketten met wat rookhout.
Nu nog wat foto's of niet gebeurd.

IMG_20250526_162708309.jpg


IMG_20250526_162258681.jpg


IMG_20250526_161801480.jpg


IMG_20250526_161747190.jpg




IMG_20250526_150924043.jpg


IMG_20250526_144438457.jpg


IMG_20250526_140738798.jpg


IMG_20250526_140633563.jpg
 
Laatst bewerkt:
Mooi gedaan en leuke bezigheid zo 👌🏻Lekker!😋
 
Schitterend!
En wat een mooie smoker en zo lijkt het een gaaf huis.
 
Gaaf! En gewoon meedoen met de fotowedstrijd!

Verstuurd vanaf mijn SM-S921B met Tapatalk
 
Lekker bezig man , mooie smoker en haard die er achter staat.
 
Ik ga straks ook nog een gerookte forel salade voor op de boterham maken.
Zal het recept nog delen straks.
Nu eerst de kippendijen garen en eten😉
 
Ik kom eraan 😋.
 
Gratis afhalen zelfs🤭
Ik heb altijd teveel forellen 😉
Ik vang bijna altijd meer dan wat er per persoon wordt uitgezet.
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Heerlijk Ghost die goud koper glimmende visjes!
Ik krijg er honger van 😋
 
Zoals beloofd een receptje.
3 gerookte forellen ontdaan van vel en graten.
125 gr mayonaise
75 gr tomaten ketchup
25 gr sriracha
1 teen look geraspt
1 sjalot fijn gesneden
2 eetlepels fijn gesneden augurk
1 eetlepel augurk sap
2 eetlepels fijn gesneden paprika
Beetje vers gemalen zwarte peper
Eventueel wat tabasco naar smaak.
Alles mengen en enkele uren tijd geven om smaken uit te wisselen.

IMG_20250818_174811252.jpg


IMG_20250818_174227039.jpg
 
Terug
Bovenaan Onderaan