- Berichten
- 1.610
Gisteren de grote smoker nog eens een keertje aangestoken.
Had 7 forellen in de pekel voor 24 uur.
Pekel was 3% zout (1900 gram vis, 2600 gram water, 135 gram keukenzout en 25 vuurkruiden met jeneverbes)
Eerst klein vuurtje van beukhout op enkele kokosbriketten om de forel te drogen, half uurtje denk ik, tijdens het drogen de vuurkamers open gelaten, anders liep de temperatuur te snel op.
Drogen deed ik bij 50 gr ongeveer.
Daarna temperatuur wat omhoog naar 80 a 90 grC om de vis te garen tot een 60 gr kerntemperatuur.
Anderhalf uur ongeveer geduurd.
De kleur viel een beetje tegen, maar smaak is zeer goed.
Roken op houtvuur is lekkerder dan op briketten met wat rookhout.
Nu nog wat foto's of niet gebeurd.
Had 7 forellen in de pekel voor 24 uur.
Pekel was 3% zout (1900 gram vis, 2600 gram water, 135 gram keukenzout en 25 vuurkruiden met jeneverbes)
Eerst klein vuurtje van beukhout op enkele kokosbriketten om de forel te drogen, half uurtje denk ik, tijdens het drogen de vuurkamers open gelaten, anders liep de temperatuur te snel op.
Drogen deed ik bij 50 gr ongeveer.
Daarna temperatuur wat omhoog naar 80 a 90 grC om de vis te garen tot een 60 gr kerntemperatuur.
Anderhalf uur ongeveer geduurd.
De kleur viel een beetje tegen, maar smaak is zeer goed.
Roken op houtvuur is lekkerder dan op briketten met wat rookhout.
Nu nog wat foto's of niet gebeurd.
Laatst bewerkt: