BasBQ
Beef en Steak

Gerookte eendenborst

Sjerome

Stoker
 
 
 
 
Berichten
303
Vandaag een lekker fris en fruitig gerecht. Gerookte eendenborst.
Eerst op een vrij lage temperatuur gerookt en daarna al waggelend tussen de vlammen heet af gefakkeld.
Een glace van framboos en een salade gemaakt met bramen honing croutons dille en eetbare viooltjes. Receptje van Ralph de Kok.

CB4129DF-E6EB-43C8-BFCF-58BC739A4CF2.jpeg
 

Peter64

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
2.247
Ziet er fijn fruitig en zomers uit.
Btw, is the duck ook op de q geweest.,?
 

Sjerome

Stoker
 
 
 
 
Berichten
303
Ziet er fijn fruitig en zomers uit.
Btw, is the duck ook op de q geweest.,?
Jazeker eerst 20 minuten gerookt op 90 graden, eendje eraf en de bbq opgestookt. Ondertussen heb ik de rest voorbereid. Daarna een minuutje op het gietijzeren roosteren om hem nog ca minuten met de deksel gesloten te laten garen.
 

Sjerome

Stoker
 
 
 
 
Berichten
303
Ik zie dat deze is verplaats naar een ander forum onderwerp: wie doet dit en waarom??
 

Peter64

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
2.247
Sjerome, ik snap je frustratie. Zo'n mooi zomers gerecht...

Mijn advies in deze: neem ff contact op met Ewald van de forum.
Zie tab; leden/forumleiding
 

Dobey

Stoker
 
 
Berichten
323
Mooi resultaat, maar je mist inderdaad de voorbereiding en de benodigde foto's..
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
15.506
Sjerome, het is een mooi bordje.

Maar ik heb je draadje verplaatst aangezien er geen foto’s van het eten op de bbq bij zitten.
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
7.395
Man man man. Eendenborst Is zooo lekker.
Mooi gerecht heb je gemaakt zeg.
En prachtige foto's.

Ook maar weer eens op de bbq leggen.
Dank voor het delen
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
15.506
Kijk Sjerome dat zijn de foto’s die we willen zien.

Ik zet je even terug.
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
3.629
Erg mooi bordje eendenborst is zalig, voor mij iets te ver, wij houden van rood (kerntemp 51-52 graden)
 

Sjerome

Stoker
 
 
 
 
Berichten
303
Erg mooi bordje eendenborst is zalig, voor mij iets te ver, wij houden van rood (kerntemp 51-52 graden)
Als warm vlees heb ik hem ook wat minder ver, voor in deze salade met de frambozen glace is dit super. wel dun snijden.
 

Barbeknoei

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.636
Prachtig gerecht. Ben altijd huiverig voor de combinatie met zacht fruit, maar ga het proberen. 😜
 
Bovenaan Onderaan