- Berichten
- 142
Gisteren alvast een pre-moederdag BBQ gegeven voor mijn moeder.
Om haar eens goed in de watten te leggen heb ik me flink uitgesloofd.
Ik had nog 2 soorten buikspek in de vriezer liggen en deze in mooie plakken gesneden en even kort gegrilled.
Vervolgens mooie grote garnalen afgegrilled. Van beide gerechten vergeten foto's te maken
Het hoofdgerecht bestond uit gepekelde BCC uit het boek van NOSKOS.
Donderdag dus al begonnen met de voorbereidingen. In de ochtend al begonnen met de citruspekel voor te bereiden, zodat deze nog ruim de tijd had om af te koelen voordat de kip erin mocht.
Als je goed kijkt dan zie je der liggen.
Na 12 uur mocht ze uit haar pekelbad en heb ik haar op een rooster te drogen gelegd in de koelkast.
Na ruim 24 uur heb ik haar in de rub gezet. Eerst even insmeren met wat mosterd en vervolgens de rub uit het recept erop.
Toen weer terug de koelkast in tot het grillfestijn kon beginnen.
Kon het niet laten om na ongeveer een uurtje even te kijken wat de tussenstand was. Zag er al goed uit maar ze mocht nog heel even.
Na ongeveer een uur en 15 minuten was ze klaar om nog even te rusten en vervolgens.
Ze was echt supper sappig en knapperig, en het belangrijkste, moeders heeft onwijs genoten!
Om haar eens goed in de watten te leggen heb ik me flink uitgesloofd.
Ik had nog 2 soorten buikspek in de vriezer liggen en deze in mooie plakken gesneden en even kort gegrilled.
Vervolgens mooie grote garnalen afgegrilled. Van beide gerechten vergeten foto's te maken
Het hoofdgerecht bestond uit gepekelde BCC uit het boek van NOSKOS.
Donderdag dus al begonnen met de voorbereidingen. In de ochtend al begonnen met de citruspekel voor te bereiden, zodat deze nog ruim de tijd had om af te koelen voordat de kip erin mocht.
Als je goed kijkt dan zie je der liggen.
Na 12 uur mocht ze uit haar pekelbad en heb ik haar op een rooster te drogen gelegd in de koelkast.
Na ruim 24 uur heb ik haar in de rub gezet. Eerst even insmeren met wat mosterd en vervolgens de rub uit het recept erop.
Toen weer terug de koelkast in tot het grillfestijn kon beginnen.
Kon het niet laten om na ongeveer een uurtje even te kijken wat de tussenstand was. Zag er al goed uit maar ze mocht nog heel even.
Na ongeveer een uur en 15 minuten was ze klaar om nog even te rusten en vervolgens.
Ze was echt supper sappig en knapperig, en het belangrijkste, moeders heeft onwijs genoten!