Afgelopen weekend voor de fotowedstrijd gegrilde steak arepa’s gemaakt.
Overzichtje van de ingredienten(voor de steak, gebruikt gemaakt van Bavette):
Daarna begonnen met het maken van een Sweet & Spicey Pepersaus:
2 knoflooktenen
1 rode + 1 gele peper(origineel recept had 5 pepers, ik kan behoorlijk pittig eten, maar dat leek me wat te veel, dus vond het met 2 wel genoeg).
2 EL Suiker
0.5 EL zout
50 ml Azijn
0.5 EL Bruine suiker.
Bovenstaande in een pannetje gedaan, en alles even aan de kook gebracht, en even laten pruttelen:
Daarna alles in de mixer gedaan en alles gemixt tot een gladde saus:
Ondertussen was de vriendin bezig met het maken van de Arepa’s
200 gr voorgekookt maismeel
200ml lauwwarm water
2 EL zonnebloemolie
35 g (Parmezaanse) kaas
1 ei
0.25 tl zout
0.25 tl Zwarte peper
Hier een deegje van gemaakt, en daarna verdeelt in 6 arepa’s.
Deze mochten +- 7 minuten per kant op de bbq bij een temperatuur van +- 170 graden.
Ook nog een Guasacaca gemaakt. Dat is een venezolaanse guacamole
1 ui
1 (rode) paprika
1 rode peper
1 teentje knoflook
1 avocado
1 tomaat
1 EL koriande
1.5 el olijfoli
1.5 el witte azijn
0.25 tl tabasco
Zout en peper(deze is naar smaak)
Ondertussen de broodjes er vanaf:
Bbq opstoken, bavette met zout en peper bestrooien en op de bbq ermee!
Bavette omdraaien:
Bavette is klaar om gesneden te worden:
Gesneden:
En tijd om de broodjes op te maken. Broodjes doormidden snijden, guasacaca erin, 2 stukjes Bavette erbij. De pepersaus erover
Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
Overzichtje van de ingredienten(voor de steak, gebruikt gemaakt van Bavette):
Daarna begonnen met het maken van een Sweet & Spicey Pepersaus:
2 knoflooktenen
1 rode + 1 gele peper(origineel recept had 5 pepers, ik kan behoorlijk pittig eten, maar dat leek me wat te veel, dus vond het met 2 wel genoeg).
2 EL Suiker
0.5 EL zout
50 ml Azijn
0.5 EL Bruine suiker.
Bovenstaande in een pannetje gedaan, en alles even aan de kook gebracht, en even laten pruttelen:
Daarna alles in de mixer gedaan en alles gemixt tot een gladde saus:
Ondertussen was de vriendin bezig met het maken van de Arepa’s
200 gr voorgekookt maismeel
200ml lauwwarm water
2 EL zonnebloemolie
35 g (Parmezaanse) kaas
1 ei
0.25 tl zout
0.25 tl Zwarte peper
Hier een deegje van gemaakt, en daarna verdeelt in 6 arepa’s.
Deze mochten +- 7 minuten per kant op de bbq bij een temperatuur van +- 170 graden.
Ook nog een Guasacaca gemaakt. Dat is een venezolaanse guacamole
1 ui
1 (rode) paprika
1 rode peper
1 teentje knoflook
1 avocado
1 tomaat
1 EL koriande
1.5 el olijfoli
1.5 el witte azijn
0.25 tl tabasco
Zout en peper(deze is naar smaak)
Ondertussen de broodjes er vanaf:
Bbq opstoken, bavette met zout en peper bestrooien en op de bbq ermee!
Bavette omdraaien:
Bavette is klaar om gesneden te worden:
Gesneden:
En tijd om de broodjes op te maken. Broodjes doormidden snijden, guasacaca erin, 2 stukjes Bavette erbij. De pepersaus erover
Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk