BasBQ
Beef en Steak

Gegrilde kreeft

 
 

Ezechiel

Stoker
Berichten
333
Gisteren een Communiefeest voor 22 personen gedaan, met heel wat lekkers op de bbq. Helaas weer te laat aan gedacht om foto's te trekken.

Toch nog Kreeft op de gevoelige plaat kunnen zetten.

Ingredi?nten:
Kreeft
Court bouillon (zeer sterke en gereduceerde groenten bouillon)



Bouillon koken, Kreeft in de bouillon voor 2 minuten.

Onmiddellijk afkoelen.

Scharen uit de Kreeft halen
Kreeft halveren, Coraille uit de Kreeft lepelen.

Coraille mixen met groene kruiden, boter, look en wat garnalenpasta tot een kruidenboter.
Stukjes tomaat toevoegen.

Q op 160 graden. , scharen 10 minuten er op voor verdere gering.

u4yredab.jpg


Vervolgens halve Kreeft er op,6 minuten op vleeskant en vervolgens 10 minuten op schaalkant. Schep kruidenboter op de Kreeft.

nyzezyju.jpg


Net voor serveren nog wat boter op de Kreeft en smullen maar.
 
mooi gerecht
 
Altijd lekker, kreeft. Ik ben er zelf een voorstander van om de levende kreeft door de kop te halveren en dan te grillen. Dus zonder het koken van de levende kreeft.
 
@coelho, dat is idd de discussie die heerst. Nu voor ons was het praktisch om op voorhand de kreeften klaar te maken in de mise en place.
 
Kreeft, yummie! Dat zal best wel gesmaakt hebben!
 
Mooi bbq gerecht. Er wordt vrij weinig gedaan hier op het forum met vis en schaaldieren. Op zich best zonde. Vis van de bbq is echt heerlijk. Afgelopen zomer in portugal hadden we elke dag vis op de bbq liggen. Simpel en heerlijk!
 
Staat op mijn TODO !!  lekkerrrrrrrrrrrr  B-)
 
Terug
Bovenaan Onderaan