BasBQ
Beef en Steak

Gegrilde kreeft

Ezechiel

Stoker
 
 
Berichten
333
Gisteren een Communiefeest voor 22 personen gedaan, met heel wat lekkers op de bbq. Helaas weer te laat aan gedacht om foto's te trekken.

Toch nog Kreeft op de gevoelige plaat kunnen zetten.

Ingredi?nten:
Kreeft
Court bouillon (zeer sterke en gereduceerde groenten bouillon)



Bouillon koken, Kreeft in de bouillon voor 2 minuten.

Onmiddellijk afkoelen.

Scharen uit de Kreeft halen
Kreeft halveren, Coraille uit de Kreeft lepelen.

Coraille mixen met groene kruiden, boter, look en wat garnalenpasta tot een kruidenboter.
Stukjes tomaat toevoegen.

Q op 160 graden. , scharen 10 minuten er op voor verdere gering.

u4yredab.jpg


Vervolgens halve Kreeft er op,6 minuten op vleeskant en vervolgens 10 minuten op schaalkant. Schep kruidenboter op de Kreeft.

nyzezyju.jpg


Net voor serveren nog wat boter op de Kreeft en smullen maar.
 

Leo

Forum Meubilair
 
 
 
Berichten
11.363
mooi gerecht
 

coelho

Stoker
 
 
 
Berichten
287
Altijd lekker, kreeft. Ik ben er zelf een voorstander van om de levende kreeft door de kop te halveren en dan te grillen. Dus zonder het koken van de levende kreeft.
 

Ezechiel

Stoker
 
 
Berichten
333
@coelho, dat is idd de discussie die heerst. Nu voor ons was het praktisch om op voorhand de kreeften klaar te maken in de mise en place.
 

El Fumarole

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.128
Kreeft, yummie! Dat zal best wel gesmaakt hebben!
 

Carbo negra

Vuurmaker
Berichten
90
Mooi bbq gerecht. Er wordt vrij weinig gedaan hier op het forum met vis en schaaldieren. Op zich best zonde. Vis van de bbq is echt heerlijk. Afgelopen zomer in portugal hadden we elke dag vis op de bbq liggen. Simpel en heerlijk!
 

Langemakki

Stoker
 
 
Berichten
357
Staat op mijn TODO !!  lekkerrrrrrrrrrrr  B-)
 
Bovenaan Onderaan