- Berichten
- 83
Naast mijn Masterbuilt kamado heb ik ook nog de KJJ als bbq. Ik loop echter tegen het probleem aan dat ik, in tegenstelling tot de Masterbuilt, erg veel moeite heb om de KJJ op temperatuur te krijgen met een platesetter erin.
Voorbeeld van gisteren: Ik wil een bijgerecht van aardappelen maken, waarbij ik indirect moet bbq'en op een temperatuur van 200 graden. Oude as weggehaald. Ik doe er genoeg houtskool in en 3 wokkels. Na 20 minuten is de bbq op 200 graden. Iets daarvoor doe ik de platesetter erin en laat schuif onder en margrietschijf boven helemaal open staan. Maar dan nog komt de temperatuur niet boven de 160 graden uit. Heb voor mijn gevoel alles geprobeerd, meer minder houtskool, meer minder wokkels, aansteken met de looftlighter. Iemand de gouden tip?
Voorbeeld van gisteren: Ik wil een bijgerecht van aardappelen maken, waarbij ik indirect moet bbq'en op een temperatuur van 200 graden. Oude as weggehaald. Ik doe er genoeg houtskool in en 3 wokkels. Na 20 minuten is de bbq op 200 graden. Iets daarvoor doe ik de platesetter erin en laat schuif onder en margrietschijf boven helemaal open staan. Maar dan nog komt de temperatuur niet boven de 160 graden uit. Heb voor mijn gevoel alles geprobeerd, meer minder houtskool, meer minder wokkels, aansteken met de looftlighter. Iemand de gouden tip?