stijntje113
Kooltjesharker
- Berichten
- 143
Een vraagje voor de kenners..
Op 21 Maart heb ik een varken versneden en ook een gedeelte van 1 achterham bewaard om te zouten en te drogen. (ook nog wat spek & worst gemaakt etc)
Ik heb dit spek 1 week en 2 dagen droog gepekeld. Daarna nog een nacht koud gerookt en opgehangen in de garage. (meest geschikte plek)
Nu lijkt er witte schimmel (of is het zout?) op het vlees te komen op de plek waar hij op het rooster heeft gelegen in de BBQ. Voor zo ver ik weet is wit niet slecht maar wat is jullie mening tov deze schimmel. Moet ik het er af halen of juist niet? Was zelf van plan om het gewoon te laten zitten..
Op 21 Maart heb ik een varken versneden en ook een gedeelte van 1 achterham bewaard om te zouten en te drogen. (ook nog wat spek & worst gemaakt etc)
Ik heb dit spek 1 week en 2 dagen droog gepekeld. Daarna nog een nacht koud gerookt en opgehangen in de garage. (meest geschikte plek)
Nu lijkt er witte schimmel (of is het zout?) op het vlees te komen op de plek waar hij op het rooster heeft gelegen in de BBQ. Voor zo ver ik weet is wit niet slecht maar wat is jullie mening tov deze schimmel. Moet ik het er af halen of juist niet? Was zelf van plan om het gewoon te laten zitten..