Tijdens de UDS build http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=13239.0 van gisteren heb ik ook een poging gewaagd om Pulled Pork te maken.
Een dag van tevoren heb ik een 4kg schouderkarbonade gemarineerd.
Rond half 10 zaterdag heb ik de Barbecook smoker aangezet en rond half 11 was die stabiel. Het vlees kon erop.
En omdat het zaterdag was en mooi weer heb ik ook nog een kilo gemarineerd kipfilet erbij gegooid voor wat Pulled Chicken als tussendoortje B-)
De schouderkarbonade heb ik in aluminiumfolie gewikkeld toen de interne temperatuur rond de 160?F/71?C was. Dit was ongeveer na 4 uur roken.
(De kipfilet was ondertussen al gaar en was een heerlijk tussendoortje
)
Rond 6 uur was er een interne temperatuur van 190 F/ 88?C. Perfect!
Het vlees heb ik ongeveer 45 minuten laten rusten en daarna ben ik begonnen met het uit elkaar trekken.
Het resultaat...
Met een beetje BBQ saus.
Voor een eerste poging vond ik het resultaat heerlijk en de familie en vrienden waren het met mij eens!
Zeker voor herhaling vatbaar eventueel met een marinade injectie.
Een dag van tevoren heb ik een 4kg schouderkarbonade gemarineerd.


Rond half 10 zaterdag heb ik de Barbecook smoker aangezet en rond half 11 was die stabiel. Het vlees kon erop.
En omdat het zaterdag was en mooi weer heb ik ook nog een kilo gemarineerd kipfilet erbij gegooid voor wat Pulled Chicken als tussendoortje B-)
De schouderkarbonade heb ik in aluminiumfolie gewikkeld toen de interne temperatuur rond de 160?F/71?C was. Dit was ongeveer na 4 uur roken.
(De kipfilet was ondertussen al gaar en was een heerlijk tussendoortje

Rond 6 uur was er een interne temperatuur van 190 F/ 88?C. Perfect!
Het vlees heb ik ongeveer 45 minuten laten rusten en daarna ben ik begonnen met het uit elkaar trekken.
Het resultaat...

Met een beetje BBQ saus.

Voor een eerste poging vond ik het resultaat heerlijk en de familie en vrienden waren het met mij eens!
Zeker voor herhaling vatbaar eventueel met een marinade injectie.