BasBQ
Beef en Steak

Ganzenborsten

 
 
 
 

Laurens

Pitmaster
Berichten
899
Deze week weer een leuk projectje gehad met een viertal ganzenborsten. De vorige keer had ik ze gebakken als biefstuk, maar dat was niet zo goed bevallen omdat ze erg droog geworden waren.

Deze keer dus een andere aanpak. Dinsdag avond zijn de borsten in de natte pekel gegaan. De pekel bestond uit water, colorozo, bruine suiker, kruidnagel, jeneverbessen en laurier. elke dag even gedraaid en vrijdag ochtend waren ze klaar voor de volgende stap.

9F5A8928-D89E-47E7-8C4B-5DA5A75AE479.jpeg

F268565D-EB76-4BA7-982D-73BCF110714E.jpeg
AF661395-1775-43DB-8802-3F78FB318370.jpeg
FD8F6024-7526-46AE-9D76-BAD92F75822C.jpeg


1 borst heb ik 12 uur koud gerookt. Deze hangt nu in de schuur te drogen en kan over 1 a 2 weken op de borrelplank. Omdat alleen ook maar alleen is, werd de borst een tijdje vergezeld door een kilo’tje kaas

86FF6D95-C478-4DE3-B860-4E69AE82A5E2.jpeg
0A347910-100A-4F1A-AA0A-008EE91CD50D.jpeg
DF47BE72-AC6F-4834-BB4E-7E904391F760.jpeg

0FF34F0D-3109-4578-BDB4-292E00E41CEA.jpeg



De andere 3 borsten zijn warm gerookt op 90 graden tot een kern van 72 graden. Een deel hiervan warm geserveerd met een perensaus en de rest wordt dun gesneden voor op de borrelplank dit weekend.

2DF5FFE7-CC73-4844-96F4-BA9C79EAA2AA.jpeg
E560C214-3743-4ADF-8A95-5D7C20B3E874.jpeg


De warm gerookte borsten zijn erg goed bevallen. Zoals je op de foto kunt zien zijn ze super sappig gebleven, de pekel heeft zijn werk gedaan!
 
Warm gerookt ziet er goed uit, inderdaad erg sappig! Ik ben benieuwd hoe de koud gerookte versie gaat smaken. Hou ons op de hoogte 😋
 
Leuk project! Heel benieuwd naar de koud gerookte!
 
Terug
Bovenaan Onderaan