- Berichten
- 1.894
Soms weet je niet wat je moet maken. Zo ook gisteren. Plotseling herinnerde mijn vrouw me eraan dat we nog een zak gamba's in de vriezer hadden liggen. Ik heb er snel een receptje bij gezocht.
Na het ontdooien en pelle heb ik de Gamba's in een marinade gedaan van peper, zout, citroenzest, chilivlokken en knoflook. In een hersluitbare zak van een welbekend Zweeds warenhuis 3 uur in de koeling gelecht.
Tijdens het marineren kon ik me bezighouden met kinderen van school halen en brengen naar sporten. Gelijk een mooi moment om na te denken over het bijgerecht. Ik had nog noodles liggen van mij valentijnsmaaltijd de surf en turf van Ralph. Besloten om het simpel te houden.
De Q alvast opgestookt naar 200 graden met een gietijzeren grate erop. In de tussentijd de Noodles even in gekookt water. Daarna een klein beetje Sushiazijn en sojasaus voor de smaak over de Noodles.
Hierna konden de spiezen op het rooster. Paar minuutjes per kant. Voordeel van halve maan roosters is dat je met hoogtes kan werken. Nadeel.... ze pasten niet alle vier. Ach ja, met zo'n korte bereidingswijze maakt dat ook niet uit.
Nadat ik iedereen aan tafel plechtig beloofd had dat er geen ogen, pootjes en staartjes aan de Gamba's zaten (ze vinden het wel lekker maar niet hoe ze er van origine uit zien
) konden we aanvallen.
Ik weet dat het niet veel foto's zijn, maar de helft van de tijd waren m'n handen zo goor van het pellen dat ik de telefoon niet op durfde te pakken.
En het bordje
Bedankt voor het kijken.
Na het ontdooien en pelle heb ik de Gamba's in een marinade gedaan van peper, zout, citroenzest, chilivlokken en knoflook. In een hersluitbare zak van een welbekend Zweeds warenhuis 3 uur in de koeling gelecht.
Tijdens het marineren kon ik me bezighouden met kinderen van school halen en brengen naar sporten. Gelijk een mooi moment om na te denken over het bijgerecht. Ik had nog noodles liggen van mij valentijnsmaaltijd de surf en turf van Ralph. Besloten om het simpel te houden.
De Q alvast opgestookt naar 200 graden met een gietijzeren grate erop. In de tussentijd de Noodles even in gekookt water. Daarna een klein beetje Sushiazijn en sojasaus voor de smaak over de Noodles.
Hierna konden de spiezen op het rooster. Paar minuutjes per kant. Voordeel van halve maan roosters is dat je met hoogtes kan werken. Nadeel.... ze pasten niet alle vier. Ach ja, met zo'n korte bereidingswijze maakt dat ook niet uit.
Nadat ik iedereen aan tafel plechtig beloofd had dat er geen ogen, pootjes en staartjes aan de Gamba's zaten (ze vinden het wel lekker maar niet hoe ze er van origine uit zien

Ik weet dat het niet veel foto's zijn, maar de helft van de tijd waren m'n handen zo goor van het pellen dat ik de telefoon niet op durfde te pakken.
En het bordje
Bedankt voor het kijken.