- Berichten
- 287
Vandaag Koreaanse Galbi/Kalbi ribs op de bbq. Dat zijn shortribs van het rund dwars gesneden. De Galbi/kalbi een dag vantevoren eerst in de marinade gezet. Een marinade met 25 ml sushi-azijn, 100 ml sojasaus, 100 ml mirin, 1 El gochujang (Koreaanse rodepeperpasta), 2el bruine suiker, 2 el honing, het groen van een bos lenteuien, gember en 10 tenen knoflook en een Aziatische peer.
De volgende dag de bbq naar 230 graden en de Galbi/Kalbi in 10 minuutjes boven het directe vuur. In de 10 minuten dat het vlees moest rusten de noodles gekookt en de groente gewokt in de marinade van de Galbi/Kalbi. Het was heerlijk, alleen de botjes bleven over
De volgende dag de bbq naar 230 graden en de Galbi/Kalbi in 10 minuutjes boven het directe vuur. In de 10 minuten dat het vlees moest rusten de noodles gekookt en de groente gewokt in de marinade van de Galbi/Kalbi. Het was heerlijk, alleen de botjes bleven over
Laatst bewerkt: