BasBQ
Beef en Steak

Frikandellen of zoiets

 
 
 
 

Bert

Gerijpt
Berichten
2.598
Kom ik vandaag opeens op het idee om frikandellen te maken ???
En ja zo'n idee laat je dan niet meer los.
Dus wat hebben we nog in huis. 2 kipfilets en een kilo half om half.
Dat is voldoende.
Kipfilet in de blender malen samen met 3 eieren en melk, paneermeel, zout, peper, uienpoeder, knoflookpoeder. chilipoeder en worcestersauce.

Dit zo fijn mogelijk malen voeg eventueel nog wat melk toe om het wat soepeler te maken.
Doe niet teveel tegelijk want dit wordt zo taai dat je apparatuur zo doorbrand.
Als het klaar is heb je een farce met een enorm bindend vermogen.

Nu het gehakt er goed doorheen mengen. Je krijgt nu een deeg met een sterke binding.

Even een monstertje bakken om te proeven of er nog wat bij moet.
Ik heb er wat extra zout en peper aan toegevoegd.


En nu rollen maar. Met vochtige handen gaat het wat makkelijker. De staven wegen 100 gram.

Even op laten stijven in de koelkast. Ondertussen de bbq aansteken en op 175? laten komen.
Nu de staven indirect garen op 175? met wat beukenhout. Op 73? kern eraf halen.

Af laten koelen en dan snel even testen ;)


Heb ik nu frikandellen gemaakt?
Uiteindelijk wijkt de smaak en structuur te veel af.
Het lijkt qua samenstelling meer op een pikanto en laat ik die nu ook lekker vinden ;D
Maar de smaak is beter, zeker met het extra rookaroma.
 
Wat gaaf, had bij het zien van de eerste frituur foto idd het idee dat het meer een pikanto was dan een frikandel maar so what. Lekker toch. Mooi gedaan hoor ;D
 
wow Bert, ik krijg spontaan trek!  ;)
 
Ik ben dol op picanto's! Mooi gedaan hoor!
 
Heerlijk,leuk bedacht!!  :)
 
Ziet er geweldig lekker uit!
Zou je de hoeveelheden van de ingredi?nten kunnen vertellen, dan hebben we er een mooi recept van :)
 
Doet u maar! Met mayo, lekker....
 
8.25 Mmm Doe mij er maar 1!! ;)
 
Ik ben niet van de fricandellen op de BBQ maar dit wil ik wel eens proberen!
 
Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm


Lekkah, zeg
Ik kom graag even snacken bij je
 
Big-T zei:
Ik ben niet van de fricandellen op de BBQ maar dit wil ik wel eens proberen!

Ik ook niet maar zo ambachtelijk gemaakt is het toch opeens weer leuk. Maar dat is met al die dingen toch? :D
 
Ziet er prima uit, iets voor 8 september ?  ::)
 
Ziet er erg lekker uit!

Ik mis alleen de koeienuiers en paardenogen, of is het een urban legend dat er alleen maar slachtafval in frikadellen zit?
 
en bedankt nu heb ik er trek in... maar eens kijken of ik dit weekend ergens tijd heb om het ook tegaan maken
 
Terug
Bovenaan Onderaan