- Berichten
- 1.936
Deze wilde ik al heel lang maken van de BBQ, Francesinha, een nationaal Portugees gerecht .
Het belangrijkste ingrediënt van dit recept is de tomatenbiersaus, en iedere familie/stad/streek/restaurant heeft zijn eigen geheime recept.
Francesinha, een monster sandwich bestaande uit dikke sneden casinobrood, verse gegrilde worst, gegrilde rundersteak, gebakken bacon, gebakken ei, kaas (sorry picosuma), en natuurlijk de tomatenbiersaus.
De tomatenbiersaus is een aparte, tomatenpulp, bier, whisky, witte wijn, je zou denken dat past toch niet bij elkaar maar vreemd genoeg is de saus erg verrassend en erg lekker.
Normaal gesproken wordt deze monster sandwich geserveerd met patat, dat hebben wij gelukkig niet gedaan want het is best een flinke hap maar wel erg lekker.
Wij hadden er een frisse groene salade bij.
Het belangrijkste ingrediënt van dit recept is de tomatenbiersaus, en iedere familie/stad/streek/restaurant heeft zijn eigen geheime recept.
Francesinha, een monster sandwich bestaande uit dikke sneden casinobrood, verse gegrilde worst, gegrilde rundersteak, gebakken bacon, gebakken ei, kaas (sorry picosuma), en natuurlijk de tomatenbiersaus.
De tomatenbiersaus is een aparte, tomatenpulp, bier, whisky, witte wijn, je zou denken dat past toch niet bij elkaar maar vreemd genoeg is de saus erg verrassend en erg lekker.
Normaal gesproken wordt deze monster sandwich geserveerd met patat, dat hebben wij gelukkig niet gedaan want het is best een flinke hap maar wel erg lekker.
Wij hadden er een frisse groene salade bij.