BasBQ
Beef en Steak

Francesinha, monster sandwich uit Portugal

 
 
 
 
 

Jet

Gemarineerd
Berichten
1.773
Deze wilde ik al heel lang maken van de BBQ, Francesinha, een nationaal Portugees gerecht .
Het belangrijkste ingrediënt van dit recept is de tomatenbiersaus, en iedere familie/stad/streek/restaurant heeft zijn eigen geheime recept.
Francesinha, een monster sandwich bestaande uit dikke sneden casinobrood, verse gegrilde worst, gegrilde rundersteak, gebakken bacon, gebakken ei, kaas (sorry picosuma), en natuurlijk de tomatenbiersaus.
De tomatenbiersaus is een aparte, tomatenpulp, bier, whisky, witte wijn, je zou denken dat past toch niet bij elkaar maar vreemd genoeg is de saus erg verrassend en erg lekker.
Normaal gesproken wordt deze monster sandwich geserveerd met patat, dat hebben wij gelukkig niet gedaan want het is best een flinke hap maar wel erg lekker.
Wij hadden er een frisse groene salade bij.

DSC_9618.JPG


DSC_9621.JPG


DSC_9625.JPG


DSC_9632.JPG


DSC_9639.JPG


DSC_9643.JPG


DSC_9646.JPG


DSC_9653.JPG


DSC_9655.JPG


DSC_9658.JPG


DSC_9661.JPG


DSC_9668.JPG


DSC_9674.JPG


DSC_9675.JPG


DSC_9678.JPG


DSC_9681.JPG


DSC_9685.JPG


DSC_9688.JPG


DSC_9708.JPG


DSC_9714.JPG
 
Wow Jet, dat is echt een monster. Monsterlijk lekker ongetwijfeld.
 
Anti kater of instant hartaanval. Maar het ziet er verdomd lekker uit!

Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk
 
Super machtig maar wel erg lekker, had nooit verwacht dat de combinatie voor de tomatensbiersaus zo lekker kon zijn
Bliktomaten, bier, witte wijn, en whiskey, wie verzint dat.😂
 
Gast, echt? Wat een bom dit. Mijn hartspier trekt samen van schrik. Maar gelukkig zonder frietjes, dat scheelt weer. Ziet er stiekem natuurlijk wel heerlijk uit. Gelukkig leest mijn keuringsarts dit BBQ blog niet


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Heerlijke sandwich Jet. Zier er echt fantastisch uit. Gaan we zeker eens maken.
Zou de Whiskey ook door Rum te vervangen zijn? Anders zit ik straks weer met een Whiskey :cool:
 
Hmmmmm heerlijk. Ik heb deze in porto twee keer op in een midweek, wat een geniaal gerecht.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Poh Jet!
Haha wat een bommetje zeg!
Smakelijk hoor!
 
allememaggies:oops:
na deze sandwich kan je wel een balans-weekje inplannen.
het ziet er overigens echt wel super lekker uit zeg. wordt nu toch nieuwsgierig

@Jet : is dat zelfgemaakte worst? ;)
@Bram : die whiskey ruilen voor sherry? oh nee, dan zit je daar weer mee.....
 
Zit ik de foto's zojuist terug te kijken, zie ik dat ik een hele belangrijke foto heb overgeslagen, met prikker, om de boel een beetje bij elkaar te houden.;)

DSC_9712.JPG
 
Dit is echt super comfort food en het was LEKKER, alleen vind ik dit meer passen in de herfst of winter, zo'n koude regenachtige, storm, vorst, sneeuw dag. Uiteindelijk hebben we allebei een halve francesinha opgegeten, toen zaten we echt vol. De andere 2 helften bewaard en de volgende dag opgegeten, de smaak van de tomatenbiersaus was toen nog lekkerder 😀

@Ridevi71 dit is geen zelf gemaakte worst, deze komen bij de slager vandaan maar door deze worstjes ben ik een klein beetje "mijn verse worst fobie" aan het kwijt raken😜
 
Goeindag zeg, wow, ik dacht eerst dat francesinha een naam was van een dame, anyways, kan ik ook met dit broodje trouwen? ziet er echt super uit zeg.
mijn ogen zeggen, daar eet ik er 2 van achter elkaar op.....
 
Mooie foto’s vooral die met het prikkertje dat maak het zo speciaal
 
Terug
Bovenaan Onderaan