- Berichten
- 7.251
Beste BBQ-vrienden!
Beetje minder inspiratie deze maand, voornamelijk omdat we keihard aan het verbouwen zijn op zolder... dochter wil naar onze slaapkamer en wij gaan naar zolder. Dit projectje is al even aan de gang, maar nu schiet het wel echt lekker op! Dus lang verhaal kort, de BBQ staat wat minder aan en van een mooie indrukwekkende fotoshoot komt het al helemaal niet.
Maar goed, er is een maandelijkse fotowedstrijd en het is gewoon traditie dat ik daar aan mee doe! Vooral als het mijn eigen onderwerp-keuze is mag ik natuurlijk niet verzaken... dus schoot ik twee fotootjes met mijn telefoontje. Gewoon omdat het kan.
In de herfst en winter rook ik graag mijn zalmpjes koud en leg ik een voorraadje aan in de vriezer.
Dus dat deed ik:
Lekker pekelen en daarna in rook van eik en beuk, heerlijke geuren!
Eerste kerstdag aten we zalig wat van die zalm, lekker op toast. We hadden nog wat eendenborstjes koud gerookt en van de SantaQ nog wat gl?hwein caramelsaus over dus dat was het tweede gangetje.
Het hoofdgerecht bestond ui lekkere langzaam gegaarde beef shortribs van Australisch graan gevoerd rund.
Die ribben waren magistraal!
Met oud en nieuw gaat de smoker en het groene eitje ook weer aan, maar dat red ik niet qua fotografie... en trouwens, daar heb ik dan ook helemaal geen zin in.
Dus we doen het hier maar mee deze ronde... veel succes aan alle deelnemers deze maand!
Liefs
Beetje minder inspiratie deze maand, voornamelijk omdat we keihard aan het verbouwen zijn op zolder... dochter wil naar onze slaapkamer en wij gaan naar zolder. Dit projectje is al even aan de gang, maar nu schiet het wel echt lekker op! Dus lang verhaal kort, de BBQ staat wat minder aan en van een mooie indrukwekkende fotoshoot komt het al helemaal niet.
Maar goed, er is een maandelijkse fotowedstrijd en het is gewoon traditie dat ik daar aan mee doe! Vooral als het mijn eigen onderwerp-keuze is mag ik natuurlijk niet verzaken... dus schoot ik twee fotootjes met mijn telefoontje. Gewoon omdat het kan.
In de herfst en winter rook ik graag mijn zalmpjes koud en leg ik een voorraadje aan in de vriezer.
Dus dat deed ik:

Lekker pekelen en daarna in rook van eik en beuk, heerlijke geuren!
Eerste kerstdag aten we zalig wat van die zalm, lekker op toast. We hadden nog wat eendenborstjes koud gerookt en van de SantaQ nog wat gl?hwein caramelsaus over dus dat was het tweede gangetje.
Het hoofdgerecht bestond ui lekkere langzaam gegaarde beef shortribs van Australisch graan gevoerd rund.
Die ribben waren magistraal!

Met oud en nieuw gaat de smoker en het groene eitje ook weer aan, maar dat red ik niet qua fotografie... en trouwens, daar heb ik dan ook helemaal geen zin in.
Dus we doen het hier maar mee deze ronde... veel succes aan alle deelnemers deze maand!
Liefs