- Berichten
- 1.648
Foodporn..... naast een geweldig bbq team kan je er nog allerlei andere gedachtes bij krijgen. Maar na vandaag begrijp ik wat het inhoud. Een food beleving die bijna al je zintuigen op het "randje" brengt.
Afgelopen week samen een vriend 3 in Duitsland geschoten ree-en gevild. Een behoorlijke, maar ook zeer leerzame klus. Al dank kreeg mocht ik het vlees van 1 jaarling meenemen. De reerug ga ik later dit jaar klaar maken, maar vandaag stond een stuk reebiefstuk op het bbq programma. Gisteren al een bijpassend wijn uitgezocht, een Saint Emilion uit 1969!!! en vanochtend tijdens de wekelijkse inkopen kwam ik op het idee om er een paddenstoelen risotto bij te maken. En die combi pakte ongelofelijk goed uit.
Allereerst risotto gemaakt, uitje en selderij klein gesneden. Aangezet in roomboter, risotto rijst erbij. Even op hoog vuur aanbakken en blussen met Noilly Prat. Bouillon erbij (getrokken van de afsnijsels van de ree) en roeren maar. Paddenstoelen op de q gelegd en na het grillen warm gehouden. Reebiefstuk op hoog vuur grillen en daarna laten rusten. Na circa 20 minuten waren de rijstkorrels goed. Beetje roomboter en geraspte pecorino erbij en husselen maar.
Borden opgemaakt en aanvallen maar. De ultieme foodporn beleving B-)


Mijn hoofdrol speler van vandaag

Fijn gesneden ui en selderij even aanzetten in de roomboter

Blussen met de Noilly Prat

Paddenstoelen grillen

Reebiefstuk op heel hoog vuur grillen

Risotto "afmaken" met roomboter en geraspte pecorino

Glas wijn alvast inschenken

Het bordje om wild van te worden

We hebben ongelofelijk lekker gegeten
Afgelopen week samen een vriend 3 in Duitsland geschoten ree-en gevild. Een behoorlijke, maar ook zeer leerzame klus. Al dank kreeg mocht ik het vlees van 1 jaarling meenemen. De reerug ga ik later dit jaar klaar maken, maar vandaag stond een stuk reebiefstuk op het bbq programma. Gisteren al een bijpassend wijn uitgezocht, een Saint Emilion uit 1969!!! en vanochtend tijdens de wekelijkse inkopen kwam ik op het idee om er een paddenstoelen risotto bij te maken. En die combi pakte ongelofelijk goed uit.
Allereerst risotto gemaakt, uitje en selderij klein gesneden. Aangezet in roomboter, risotto rijst erbij. Even op hoog vuur aanbakken en blussen met Noilly Prat. Bouillon erbij (getrokken van de afsnijsels van de ree) en roeren maar. Paddenstoelen op de q gelegd en na het grillen warm gehouden. Reebiefstuk op hoog vuur grillen en daarna laten rusten. Na circa 20 minuten waren de rijstkorrels goed. Beetje roomboter en geraspte pecorino erbij en husselen maar.
Borden opgemaakt en aanvallen maar. De ultieme foodporn beleving B-)


Mijn hoofdrol speler van vandaag

Fijn gesneden ui en selderij even aanzetten in de roomboter

Blussen met de Noilly Prat

Paddenstoelen grillen

Reebiefstuk op heel hoog vuur grillen

Risotto "afmaken" met roomboter en geraspte pecorino

Glas wijn alvast inschenken

Het bordje om wild van te worden

We hebben ongelofelijk lekker gegeten