BasBQ
Beef en Steak

Foodporn, reebiefstuk met paddenstoelen risotto

McPeet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.626
Foodporn..... naast een geweldig bbq team kan je er nog allerlei andere gedachtes bij krijgen. Maar na vandaag begrijp ik wat het inhoud. Een food beleving die bijna al je zintuigen op het "randje" brengt.

Afgelopen week samen een vriend 3 in Duitsland geschoten ree-en gevild. Een behoorlijke, maar ook zeer leerzame klus. Al dank kreeg mocht ik het vlees van 1 jaarling meenemen. De reerug ga ik later dit jaar klaar maken, maar vandaag stond een stuk reebiefstuk op het bbq programma. Gisteren al een bijpassend wijn uitgezocht, een Saint Emilion uit 1969!!! en vanochtend tijdens de wekelijkse inkopen kwam ik op het idee om er een paddenstoelen risotto bij te maken. En die combi pakte ongelofelijk goed uit.
Allereerst risotto gemaakt, uitje en selderij klein gesneden. Aangezet in roomboter, risotto rijst erbij. Even op hoog vuur aanbakken en blussen met Noilly Prat. Bouillon erbij (getrokken van de afsnijsels van de ree) en roeren maar. Paddenstoelen op de q gelegd en na het grillen warm gehouden. Reebiefstuk op hoog vuur grillen en daarna laten rusten. Na circa 20 minuten waren de rijstkorrels goed. Beetje roomboter en geraspte pecorino erbij en husselen maar.
Borden opgemaakt en aanvallen maar. De ultieme foodporn beleving  B-)



Mijn hoofdrol speler van vandaag

Fijn gesneden ui en selderij even aanzetten in de roomboter

Blussen met de Noilly Prat

Paddenstoelen grillen

Reebiefstuk op heel hoog vuur grillen

Risotto "afmaken" met roomboter en geraspte pecorino

Glas wijn alvast inschenken

Het bordje om wild van te worden

We hebben ongelofelijk lekker gegeten
 

Mac

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.495
Das met recht een foodporn feestje Peet  B-)
Mooi bordje.

Mac
 

TeunS

Sprokkelaar
 
 
Berichten
31
Ik zie dat je wijn ontzettend overdatum is. Stuur die maar naar mij. Ik zal hem op professionele wijze opruimen  :p
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
7.413
Diepe buiging Peet.
Diepe buiging.

Dit soort topics laten zien dat bbq veel verder gaat dan een speklapjes keihard grillen.
Wat hebben we toch een geweldige hobby. :D
 

McPeet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.626
Lowietje72 zei:
Lekker man! Laat je de wijn nog chambreren voor je hem inschenkt?
Jazeker, 's ochtend na het openmaken al meteen gedaan. Gisteren bleef er nog wat over, vandaag is hij nog beter op smaak
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.261
Top Peter!

Zodra we een Foodporn Vacature hebben bel ik je!  :D

Heel mooi en lekker gemaakt.
 

Wailer

Stoker
 
 
Berichten
312
Mooi verslag! Ik ben ook niet van wild, maar h? kan ook met ander mooi vlees.



Verstuurd vanaf mijn E5823 met Tapatalk

 

El Fumarole

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.123
The Foodporn Factory keurt deze post bij deze formeel goed :)
Lekker man!


Zou je in een PB naar Sander nog even duidelijk en stap-voor-stap kunnen uitleggen hoe je die risotto precies hebt gemaakt? Thx!
 

McPeet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.626
Wailer zei:
Mooi verslag! Ik ben ook niet van wild, maar h? kan ook met ander mooi vlees.



Verstuurd vanaf mijn E5823 met Tapatalk
Je hebt met dit stuk vlees echt niet het idee dat het wild is. Vaak krijg je wild te eten van dieren die ouder dan 3 jaar zijn. En dan vind ik het ook niet lekker meer. Dit was vlees van een 1 jaar oude Ree. Niet wildliefhebbers vinden dat echt lekker.
 

McPeet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.626
El Fumarole zei:
The Foodporn Factory keurt deze post bij deze formeel goed :)
Lekker man!


Zou je in een PB naar Sander nog even duidelijk en stap-voor-stap kunnen uitleggen hoe je die risotto precies hebt gemaakt? Thx!
Wil het zeker een keer uitleggen, maar we kunnen het beter een keer "life" doen
 
Bovenaan Onderaan