Beef en Steak

Flat iron steak, op 2 manieren

 

Timmeeh

Kooltjesharker
Berichten
196
Na een weekje vakantie en gezellige avonden met de WGA, nu weer thuis en terug in huis. Dus tijd om weer wat lekkers te maken met spullen die niet mee waren op vakantie.

Vandaag stond Flat Iron Steak op het programma. Gisteren 1,2 kilo sucade gehaald bij de slager, aan 1 stuk, en de zeen er thuis tussenuit gesneden. Een leuk klusje, en we bleven daarna dus over met 2 flat iron steaks. En dat geeft de mogelijkheid om wat uit te proberen. Eentje vanmorgen vroeg in de cola-ketjap marinade van @noskos en de tweede als steak met zout en peper na het grillen.

IMG_2309.jpeg


Voordat de gemarineerde de barbecue op ging, heb ik deze even voorzien van de Texas BBQ Rub van Pitmaster X. De andere heb ik helemaal naturel gehouden. De barbecue flink opgestookt en de steaks direct gegrild.

IMG_2310.jpeg


Degene met marinade was iets eerder klaar aan de buitenkant dan de naturel-versie. Dus die al vrij snel naar indirect gebracht. Na een aantal minuten ook de andere naar indirect gedaan en de gemarineerde eraf gehaald. Even onder een folie en laten rusten. En de geur maakte het wachten lastig. Man man wat een heerlijkheid 🤩

IMG_2313.jpeg

De gemarineerde


IMG_2314.jpeg

De naturel.
Deze heb ik na het snijden voorzien van de Kolenboertje pepermix en wat zeezout.

IMG_2315.jpeg

In dunne plakjes en samen vanaf het plankje opgepeuzeld. Beide waren fantastisch. En beide staan vanaf nu hoog op het favorieten-lijstje. Genieten!
 
Heerlijk, gesplitste sucade. I love it, ziet er goed uit!
 
Hier ook een favoriet! Zeker in een aziatische twist is het een heerlijk stukje vlees!
maar welk was nu echt de favoriet ? :P
 
Hier ook een favoriet! Zeker in een aziatische twist is het een heerlijk stukje vlees!
maar welk was nu echt de favoriet ? :P
Haha, die met ketjap/cola was toch wel echt heel lekker. Ik denk dat ik daarvoor ga. Past denk ik ook goed in het seizoen, en het was het mooiste van de 2 gesneden steaks.
 
Terug
Bovenaan Onderaan