- Berichten
- 10.090

Hoi bbq collega's.
Allereerst de beste wensen voor 2018.
Gisteren voor oudjaar Flaming Moink Shots gemaakt. Enige variatie in het recept Is mogelijk (heb ik ook gedaan) want je kan er ook eenvoudig Flaming Pig Shots van maken.
Ik zal naast de ingredi?nten die ik heb gebruikt de originele ingredi?nten vermelden.
Benodigdheden:
Dunne runder chipolata worstjes (of chorizo voor Flaming Pig Shots, volgens origineel recept)
4 tot 6 jalape?os (of meer als je volledige hulzen gebruikt, zie bereidingswijze)
300 gram geraspte mozzarella (of cheddar, volgens origineel recept)
Plakjes bacon
Bbq rub naar keuze
White bbq sauce om te dippen (of bbq saus naar keuze om te smeren)
Bereiding :
Snijd de "kop en kont" van de jalape?os en verwijder de zaadlijsten. Snij vervolgens de jalape?o hulsjes in ringen. De breedte van de ringen naar eigen smaak te bepalen. Ik had dunne ringen want mijn vrouw en dochter zijn niet zo van het pittige. Maar als je wilt kan je per worstje een complete huls gebruiken

Snijd de worstjes in stukjes van circa 3cm. (volgens origineel recept moet je ze nu even kort grillen. Heb ik niet gedaan)
Doe om elk stukje worst een jalape?o ring (of dus een hele huls)
Omwikkel het geheel met een plakje bacon (desnoods een beetje op maat snijden) en zorg ervoor dat er aan de bovenzijde een opstaand randje Is. Zet de bacon vast met een prikker.
Vul het opstaand randje met de mozzarella.
Bestrooi met bbq rub.
Zet ze op de bbq, indirect bij een temperatuur van circa 165 graden, voor maximaal een uurtje. De bacon moet krokant zijn en de kaas gesmolten.
Eventueel kan je ze nog insmeren met opgewarmde bbq saus, maar dan zou ik niet een White sauce erbij maken om te dippen.
De foto's
Alles klaar gezet

Ringen om de worstjes

Bacon erom en afgetopt met mozzarella

Op de bbq. Een pannetje of zo een fijnmazig gaas Is hier wel handig


Klaar, hier samen met lekkere kip vleugels



De White sauce die ik ernaast heb gemaakt als dip: (helaas geen foto's dus niet gebeurd)
125ml zelfgemaakte, mayonaise
30 ml appel azijn
1 theelepel worcestersaus
0,25 theelepel paprikapoeder
0,5 theelepel mosterd.
Als je een standaard mayonaise heb met een wat "vlakke" smaak, kan je er naar smaak peper, zout, knoflook toevoegen.
Fijn gesnipperde ui lijkt ons voor volgende keer een heerlijke toevoeging overigens.
Eindoordeel :
De Flaming Moink Shots zijn als je het goed bekijkt een variant op moinkballs. Maar wel een hele lekkere variant, en door de Shots niet in te smeren met bbq saus (volgens origineel recept en idem als bij moinkballs) maar gebruik te maken van de White sauce dip heb je een hele lekkere snack.
***UPDATE 25-2-18***
Gisteren weer eens gemaakt voor de visite. Nu zonder de mozzarella maar met een (stukje) dadel erop.
Helemaal top.
Bedankt voor het kijken
Groeten
Rick