Vrinden,
Bram dit zijn toch niet je eerste ribs? Hahaha, nee joh. Spareribs van
, babybacks van
, ook van neefje Iberico, short ribs van
. 3-2-1, easterwood… Maar nu voor het eerst beef back ribs, aka runderspareribs. Vanochtend vlies verwijderd, in de kant en klare rub beef van noskos en op 120 graden gerookt met twee blokjes hickory. Beetje gesprayd met water. Na circa 4u en 70 graden kern ingepakt in butcher paper en door tot 90. Bij 90 graden er vanaf, want super zacht met de priktest. Even uitdampten en daarna rusten in butcher paper. Resultaat, fantastisch. Machtig gerookt rundvlees, sappig, zacht, rub (noskos) mooi. Mijn inziens wat machtiger dan short ribs, rijke smaak, superlekker. Aanrader om eens te proberen. Helaas niet gebeurd op de bbq, zag later pas dat ik iets te snel was geweest met de kop uit de rook en de zijtafel gefotografeerd had… Bedankt voor het lezen ennuh doen!!!
groet,
Bram
Bram dit zijn toch niet je eerste ribs? Hahaha, nee joh. Spareribs van



groet,
Bram
Laatst bewerkt: