- Berichten
- 772
Zo, mijn eerste keer pizza op de Weber Master Touch Premium.
Gisteren begonnen met de voorbereidingen door de typo 00 bloem, meegenomen uit Italië, met water, gist en zout te mengen en kneden tot een deeg. Na even rusten verdeeld in 4 bollen en te rijpen gezet in de koelkast. Tot ik er vandaag achter kwam dat ik dus het zout was vergeten.... Dom dom dom...
Achja, gewoon proberen ermee te werken.
Vandaag de BBQ opgestookt tot 250+ graden! En ook daar ging het weer mis, met aardig wat pogingen kwam ik niet boven de 210 graden uit
.
Ook daar maar gewoon mee gedealt....
Topping klaargezet en de bollen deeg één voor één uit de kommetjes gehaald (geen grote bak beschikbaar).
De eerste pizza belegd en hop op de steen!
Ging best aardig.
Resultaat:
De tweede ging een stuk minder goed, bodem scheurde en plakte daarna aan mijn schep waardoor de topping op mijn steen lag en de pizza dubbelgevouwen op mijn schep...
Die steen is vanaf nu nooit meer schoon
Bij de derde de bodem een stuk dikker gehouden om het voorgaande te voorkomen, dit werkt wel maar het resultaat is gewoon minder lekker:
De 4e en laatste er ook nog op ondanks dat onze magen al vol zaten, de buren hebben deze gekregen en het commentaar zal ik nog wel horen
.
Verder kon ik bij de grote Minardi gele grootgrutter geen maismeel vinden, en heb ik de bodems gevormd op griesmeel.
Dit Griesmeel plakte mij iets te veel aan de pizza's...
Al met al prima resultaten voor de eerste keer, maar nog genoeg te leren!
Gisteren begonnen met de voorbereidingen door de typo 00 bloem, meegenomen uit Italië, met water, gist en zout te mengen en kneden tot een deeg. Na even rusten verdeeld in 4 bollen en te rijpen gezet in de koelkast. Tot ik er vandaag achter kwam dat ik dus het zout was vergeten.... Dom dom dom...
Achja, gewoon proberen ermee te werken.
Vandaag de BBQ opgestookt tot 250+ graden! En ook daar ging het weer mis, met aardig wat pogingen kwam ik niet boven de 210 graden uit

Ook daar maar gewoon mee gedealt....
Topping klaargezet en de bollen deeg één voor één uit de kommetjes gehaald (geen grote bak beschikbaar).
De eerste pizza belegd en hop op de steen!
Ging best aardig.
Resultaat:
De tweede ging een stuk minder goed, bodem scheurde en plakte daarna aan mijn schep waardoor de topping op mijn steen lag en de pizza dubbelgevouwen op mijn schep...
Die steen is vanaf nu nooit meer schoon

Bij de derde de bodem een stuk dikker gehouden om het voorgaande te voorkomen, dit werkt wel maar het resultaat is gewoon minder lekker:
De 4e en laatste er ook nog op ondanks dat onze magen al vol zaten, de buren hebben deze gekregen en het commentaar zal ik nog wel horen

Verder kon ik bij de grote Minardi gele grootgrutter geen maismeel vinden, en heb ik de bodems gevormd op griesmeel.
Dit Griesmeel plakte mij iets te veel aan de pizza's...
Al met al prima resultaten voor de eerste keer, maar nog genoeg te leren!
Laatst bewerkt: