- Berichten
- 7.148
Omdat het Steven & Me gerecht voor deze maand (http://www.bbqgenootschap.nl/forum/steven-me/steven-me-augustus-2014/) vroeg om paling, bij mijn bestelling ook maar 3kg paling om te roken mee laten komen
.
De paling was al schoongemaakt, en na een pekelbadje (eea volgens http://smokeyjohn.nl/hoe-zelf-paling-roken/#more-666), de satehpennen door de kopjes gespiest.
En zo nog ruim een half uur aan de wind laten drogen/uitlekken. Ondertussen de UDS opgestookt tot 80 graden met wat stukken eiken- en beukenhout.
Hier de paling nog even boven gehangen om verder te drogen.
Tenminste, dat was de bedoeling...
Door het open deksel vatte het hout vlam en begonnen de kolen wel heel erg rood te worden, dus deksel erop, onderste luchttoevoer dicht en hopen op het beste
Toe de temperatuur weer onder controle was, even gespiekt:
Slechts 1 "valpaling".....
Het resultaat na 1,5 uur "afroken":
Ik denk dat we morgen paling op het brood hebben... Dit ga ik zeker vaker doen, ook het online bestellen van de paling is goed bevallen!

De paling was al schoongemaakt, en na een pekelbadje (eea volgens http://smokeyjohn.nl/hoe-zelf-paling-roken/#more-666), de satehpennen door de kopjes gespiest.

En zo nog ruim een half uur aan de wind laten drogen/uitlekken. Ondertussen de UDS opgestookt tot 80 graden met wat stukken eiken- en beukenhout.
Hier de paling nog even boven gehangen om verder te drogen.

Tenminste, dat was de bedoeling...
Door het open deksel vatte het hout vlam en begonnen de kolen wel heel erg rood te worden, dus deksel erop, onderste luchttoevoer dicht en hopen op het beste


Toe de temperatuur weer onder controle was, even gespiekt:

Slechts 1 "valpaling".....

Het resultaat na 1,5 uur "afroken":


Ik denk dat we morgen paling op het brood hebben... Dit ga ik zeker vaker doen, ook het online bestellen van de paling is goed bevallen!