BasBQ
Beef en Steak

First time brisket

 
 
 

blackshadow

Vuurmaker
Berichten
87
Na jaren ernaar uitkijkend en recent een super stuk geproefd te hebben, is het eindelijk het moment om zelf brisket te maken.

Rub: veel zwarte peper, zout, look, ui, oregano, rozemarijn, salie.
Injectie: rundsfond en worcestershiresaus
UVVxxib.png


Voorbereiding:
NOVV0Wq.jpg

ignTVXf.jpg


KyBWDq3.jpg


Het inpakken:
iu1aN68.jpg

95TSpNP.png



Hier is hij dan! :D

NhP5thV.jpg

LVQDFSd.jpg



10u30 - 20?C
11u30 - 45?C
13u00 - 67?C
13u30 - 69?C
14u30 - 69?C
16u00 - 69?C  :-S
16u40 - 66?C (na inpakken)
17u40 - 80?C
18u30 - 93?C - Klaar!
 
Oei ,spannend! Brisket was bij mij ook echt een dingetje maar wel echt gaaf om te doen!
Succes vandaag!
 
mooi stuk vlees, succes vandaag
 
Succes !
 
Grain fed, schijnt goed te zijn hoe zwaar is ie?
Heel veel succes vandaag!
 
Reboot zei:
Grain fed, schijnt goed te zijn hoe zwaar is ie?
Heel veel succes vandaag!
4KG ongetrimd.
 
Spannend! Staat ook nog op mijn lijstje, maar de grootte van zo'n stuk vlees weerhoud me tot nu toe nog. Want dat krijg je nooit in ??n keer op....Of kun je het weer invriezen oid?
 
Ben benieuwd naar de eindfotos en hoe het is bevallen :)
 
Dat ziet er nu al goed uit. Mooi stukje vlees ook.


Heb je de brisket nu ingepakt in bakpapier? Hoe beviel dat?
 
Mooi hoor, benieuwd naar het eindresultaat
 
Hier is hij dan! :D

NhP5thV.jpg

LVQDFSd.jpg
 
Rub: vind ik een hele goede combinatie, lekker veel peper, daar subtiel salie, rozemarijn en oregano bij.
De point: super, heel sappig, lekker vet
De flat is iets droger, maar zeker niet uitgedroogd.
Geef mij maar de point, die vind ik heel geslaagd.
 
Ceriel zei:
Ziet er goed uit!
Jaakke zei:
Gave sessie, vast een koetje waard.
Als er een nog plaatje van dit lekkere vlees op de BBQ bijkomt wel... :blush:
Net nog eentje toegevoegd  :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan