BasBQ
Beef en Steak

First time beef short ribs

elvisron

Kooltjesharker
 
 
Berichten
213
Ik had een keer short ribs gegeten in een restaurant, dus ik dacht die wil ik ook eens maken.
Even gezocht en daarna op internet wat short ribs besteld.
Ook een recept gezocht en er 2 gecombineerd. De rub van amazingribs.com en de rest de van de site van Noskos.

DSC02721_zpsse1w3j4j.jpg


In de Rub

DSC02724_zps8xy3uoce.jpg


De Q op 120 graden en eerst 2 uurtjes er op

DSC02728_zps6cwglsij.jpg


DSC02730_zpsuaaxuebw.jpg


Daarna in gepakt

DSC02731_zpshisjcl1k.jpg


De kern tot 90 graden laten komen in totaal ongeveer een 4.5 uur er op gelegen

DSC02735_zps8fhyqt7t.jpg


DSC02738_zpskl0vetjc.jpg


In stukken en op het bord en vlug proeven maar

DSC02742_zps3bw0nho7.jpg


Hmmm, smaak is goed en lekker. Het vlees zelf vond ik nog aan de vaste kant( niet taai) en kwam nog niet echt makkelijk van het bot af.
Er zat nog vocht voldoende in.
Volgende keer misschien iets langer laten liggen?
Een reden om het nog een keer te proberen

 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.253
Ik gaarde ze onlangs door naar 95 graden zonder inpakken... woest lekker man!
 

Leo

Forum Meubilair
 
 
 
Berichten
11.365
denk ook dat je ze iets verder door moet garen, ziet er wel heerlijk uit
 

VeloChill

Kooltjesharker
 
 
Berichten
129
ik heb bij mijn losse stukken ook zonder inpakken gedaan, bij 88 graden waren ze superzacht en mals, botjes kon je er zo uit trekken.

zeker zo'n groot stuk ivm mijn kleinere zou ik verwachten dat ze nog langer nodig zouden hebben, misschien iets lagere temp ook de volgende keer? en ook ff laten rusten als het eraf komt

plaatjes zien er wel lekker uit btw :)
 

WernerB

Kooltjesharker
 
 
Berichten
186
Ze zien er in elk geval overheerlijk uit, er ontbreekt alleen wat mayo bij de frietjes.Ā 

Mooi mesje ook, volgende foto maar eens omdraaien ivm product placement sponsoring šŸ˜‰šŸ˜„
 
Bovenaan Onderaan