- Berichten
- 349
Voor onze paasbrunch mocht ik ook een gerecht maken. Als je aan pasen denkt, denk je natuurlijk ook aan eieren. En als je aan eieren denkt, denk je ook aan Bacon.
Ik had ooit een filmpje van de Pitboys gezien waar ze gevulde spekcups maakten.
Filmpje maar eens opgezocht op het wereld wijde web en bekeken.
Boodschappenlijstje aan mijn vrouw meegegeven en dan komt het vast wel goed.
's Morgens begonnen met de Bacon Cups te maken. Neem een cupcake blik en bekleed de buitenzijde met bacon. Zet het blik voor ongeveer 60 minuten op de BBQ en gaar het spek indirect bij 225F. Haal het na? een uur van de BBQ en laat de cups 20 minuten rusten alvorens je ze van het blik haalt. Snij in deze rust periode alles klein wat je in de cups wilt doen. Ik had gekozen voor een lente uitje, paprika, rode ui en champignons. Meng dit alles door elkaar in een kom. Zet de Cups op het rooster van de BBQ en vul deze voor de helft met de gesneden groente en 1 ei. Laat ze daarna ongeveer 35/45 minuten garen op de indirecte manier. Hou een kortere tijd aan voor een rauwere dooier.
Haal ze van de BBQ en doe er wat vers gemalen peper en wat bieslook op.
Eet smakelijk.
Ik had ooit een filmpje van de Pitboys gezien waar ze gevulde spekcups maakten.
Filmpje maar eens opgezocht op het wereld wijde web en bekeken.
Boodschappenlijstje aan mijn vrouw meegegeven en dan komt het vast wel goed.
's Morgens begonnen met de Bacon Cups te maken. Neem een cupcake blik en bekleed de buitenzijde met bacon. Zet het blik voor ongeveer 60 minuten op de BBQ en gaar het spek indirect bij 225F. Haal het na? een uur van de BBQ en laat de cups 20 minuten rusten alvorens je ze van het blik haalt. Snij in deze rust periode alles klein wat je in de cups wilt doen. Ik had gekozen voor een lente uitje, paprika, rode ui en champignons. Meng dit alles door elkaar in een kom. Zet de Cups op het rooster van de BBQ en vul deze voor de helft met de gesneden groente en 1 ei. Laat ze daarna ongeveer 35/45 minuten garen op de indirecte manier. Hou een kortere tijd aan voor een rauwere dooier.
Haal ze van de BBQ en doe er wat vers gemalen peper en wat bieslook op.
Eet smakelijk.