- Berichten
- 420
Vandaag hadden we weer eens een feestje te vieren, waarbij we hadden beloofd onze gasten te voorzien van een hapje en een drankje, uiteraard (groten)deels van de BBQ. Nadat ik onze forumgenoten om advies had gevraagd bleek het goed te doen om Pulled Pork van tevoren te bereiden en vandaag te serveren. Dus gisteren de stoute schoenen aangetrokken en me voor het eerst aan deze klassieker gewaagd.
Twee mooie procureurs gehaald van ca. 2 kg per stuk:
Het was mijn eerste keer, dus geen risico's genomen en gewerkt volgens het wedstrijdrecept van Noskos, waarvoor hartelijk dank.
En als je het doet dan maar meteen zo goed mogelijk, dus inclusief injectiemix... klaar voor de start:
Dankzij tips op dit forum een kliederboel weten te vermijden door dwars door het plastic te injecteren ( wederom dank aan Noskos)
Vervolgens lekker in de rub.
Inpakken en een nachtje intrekken in de koelkast.
De volgende dag toch een beetje gespannen, cocosbriketten in de Weber een stuk of 6/7 brandende briketten erop tezamen met een rookpakketje van geweekt appelhout.
Deksel erop....daar gaan we dan...
Rookpakketje doet z'n werk
Temperatuur mooi stabiel tussen de 110 en 120 graden Celsius
Dan maar wachten, alles onder controle, ik kan nu niets anders doen dan relaxen en op z'n tijd alles checken
Ik was blijkbaar wat zuinig geweest met briketten, dus moest tussendoor toch aanvullen, waarna de temperatuur omhoog schoot, de weber gekoeld met natte doeken en na een minuut of tien eigenlijk weer alles onder controle
Na een uurtje of vijf, de procureurs ingesmeerd met de glaze en weer een uur of twee laten gaan.
Daarna ingepakt en doorgegaard naar de 88 graden
Na het bereiken van de gewenste kerntemperatuur, opnieuw ingepakt in alufolie en met de opgevangen vleessappen de eindsaus gemaakt. Wat ruikt het al lekker!!
Na een uurtje rusten uitpakken om met twee vorken het vlees uit elkaar te trekken, dat gaat verbazingwekkend gemakkelijk, supermals!
Eindsaus erdoor gemengd en heel stiekem alvast even geproefd van het eindresultaat......heerlijk, wat veel smaak en zo ongelofelijk mals...
Vandaag even opgewarmd in de oven met wat van de vleessappen die ik gisteren had bewaard. De gasten waren eigenlijk zonder uitzondering onder de indruk en ik heb de eerste bestellingen inmiddels binnen.
Dank voor alle tips en bedankt voor het kijken.
Twee mooie procureurs gehaald van ca. 2 kg per stuk:
Het was mijn eerste keer, dus geen risico's genomen en gewerkt volgens het wedstrijdrecept van Noskos, waarvoor hartelijk dank.
En als je het doet dan maar meteen zo goed mogelijk, dus inclusief injectiemix... klaar voor de start:
Dankzij tips op dit forum een kliederboel weten te vermijden door dwars door het plastic te injecteren ( wederom dank aan Noskos)
Vervolgens lekker in de rub.
Inpakken en een nachtje intrekken in de koelkast.
De volgende dag toch een beetje gespannen, cocosbriketten in de Weber een stuk of 6/7 brandende briketten erop tezamen met een rookpakketje van geweekt appelhout.
Deksel erop....daar gaan we dan...
Rookpakketje doet z'n werk
Temperatuur mooi stabiel tussen de 110 en 120 graden Celsius
Dan maar wachten, alles onder controle, ik kan nu niets anders doen dan relaxen en op z'n tijd alles checken
Ik was blijkbaar wat zuinig geweest met briketten, dus moest tussendoor toch aanvullen, waarna de temperatuur omhoog schoot, de weber gekoeld met natte doeken en na een minuut of tien eigenlijk weer alles onder controle
Na een uurtje of vijf, de procureurs ingesmeerd met de glaze en weer een uur of twee laten gaan.
Daarna ingepakt en doorgegaard naar de 88 graden
Na het bereiken van de gewenste kerntemperatuur, opnieuw ingepakt in alufolie en met de opgevangen vleessappen de eindsaus gemaakt. Wat ruikt het al lekker!!
Na een uurtje rusten uitpakken om met twee vorken het vlees uit elkaar te trekken, dat gaat verbazingwekkend gemakkelijk, supermals!
Eindsaus erdoor gemengd en heel stiekem alvast even geproefd van het eindresultaat......heerlijk, wat veel smaak en zo ongelofelijk mals...
Vandaag even opgewarmd in de oven met wat van de vleessappen die ik gisteren had bewaard. De gasten waren eigenlijk zonder uitzondering onder de indruk en ik heb de eerste bestellingen inmiddels binnen.
Dank voor alle tips en bedankt voor het kijken.