Vandaag 2 stukken procureur klaar gemaakt om morgen op de Q te leggen.
Ik wil eens proberen om de PP sneller te maken en als het kan met minder gewichtsverlies.
Ik heb begrepen dat je hem dan in de folie moet inpakken. Dit zal wel minder bark tot gevolg hebben.
Maar omdat ik de PP meestal na het pullen nog na kruid is dit wel op te vangen.
Morgen om een uur of 7.00 gelijk na het aansteken van de bbq leg ik ze erop met wat rookhout. Ik laat de bbq niet eerst op temperatuur komen.
Ze liggen dan in de koude rook en dan laat ik de bbq naar 110 gr stijgen. Na 3 uur in de rook pak ik ze in de folie zodanig dat er ook geen vocht uit gaat lopen.
En dan kunnen ze rustig liggen tot de 88 gr kern. Daarna afkoelen en dan pullen. Ik wil dan het eventuele vocht door het vlees mengen en ik verwacht dat dit ook weer wordt opgenomen.
Doordat je op deze manier geen zone's schijnt tegen te komen is de planning dat ik rond 18.00 aan de PP kan zitten.
Ben zeer benieuwd.
De 2 procureurs. ze wegen beide 1,9 kilo
Beide gekruid met pittige mosterd en de Noskos basis rub
Om 8.00 op de bbq dome 25 graden kern 4
Na 3 uur kern 68 toen zagen ze er zo uit.
Goed ingepakt in 3 lagen folie en er weer op. De folie zal nu wel even de temperatuur tegenhouden.
Uiteindelijk bleek het supersnel te gaan. In 5 uur en 20 minuten was de PP klaar
Tijd dome stuk 1 stuk 2
8.00 25 4
8.30 76 15
9.00 90 19
10.00 115 52
11.00 106 68 inpakken
12.00 124 69 71
13.00 116 80 81
13.20 111 86 88 schuiven dicht gezet
13.22 109 88 90
Na anderhalf uur maar eens kijken wat ik in de pakketjes aantrof.
De procureurs waren boterzacht en er zat een behoorlijke hoeveelheid vocht in.
Daarna een poosje pullen
Het vocht heb ik in een schaaltje gedaan en gemengd met nog aardig wat basisrub.
Daarna alles weer door de PP gemengd. Na een paar keer doorscheppen even gewacht maar er kwam geen vocht meer op de bodem van de schaal dus alles werd weer keurig opgenomen.
Ik was begonnen met 3,8 kilo en uiteindelijk heb ik 2,9 kilo pulled pork over. Dit is inclusief het weer toegevoegde vocht.
Betekend dat ik toch 900 gram ben verloren tijdens het garen. Dit is toch nog 23.7% gewichtsverlies. Maar bij de normale bereiding zit je ver boven de 30%.
Het levert dus een behoorlijke tijds- en brandstofbesparing op.
Ik schat dat je ook 10% minder gewichtsverlies hebt. Maar daarvoor moet je wel het vocht weer toevoegen.
Je mist wel de harde korst. De rook en kruiden smaak is wel normaal. Maar je hebt niet de harde pittige stukjes korst.
Zo dat was mijn verhaal over deze Fast PP sessie.
Bedankt voor het lezen.
Ik ga nu aan mijn PP beginnen
Ik wil eens proberen om de PP sneller te maken en als het kan met minder gewichtsverlies.
Ik heb begrepen dat je hem dan in de folie moet inpakken. Dit zal wel minder bark tot gevolg hebben.
Maar omdat ik de PP meestal na het pullen nog na kruid is dit wel op te vangen.
Morgen om een uur of 7.00 gelijk na het aansteken van de bbq leg ik ze erop met wat rookhout. Ik laat de bbq niet eerst op temperatuur komen.
Ze liggen dan in de koude rook en dan laat ik de bbq naar 110 gr stijgen. Na 3 uur in de rook pak ik ze in de folie zodanig dat er ook geen vocht uit gaat lopen.
En dan kunnen ze rustig liggen tot de 88 gr kern. Daarna afkoelen en dan pullen. Ik wil dan het eventuele vocht door het vlees mengen en ik verwacht dat dit ook weer wordt opgenomen.
Doordat je op deze manier geen zone's schijnt tegen te komen is de planning dat ik rond 18.00 aan de PP kan zitten.
Ben zeer benieuwd.
De 2 procureurs. ze wegen beide 1,9 kilo


Beide gekruid met pittige mosterd en de Noskos basis rub

Om 8.00 op de bbq dome 25 graden kern 4
Na 3 uur kern 68 toen zagen ze er zo uit.


Goed ingepakt in 3 lagen folie en er weer op. De folie zal nu wel even de temperatuur tegenhouden.

Uiteindelijk bleek het supersnel te gaan. In 5 uur en 20 minuten was de PP klaar
Tijd dome stuk 1 stuk 2
8.00 25 4
8.30 76 15
9.00 90 19
10.00 115 52
11.00 106 68 inpakken
12.00 124 69 71
13.00 116 80 81
13.20 111 86 88 schuiven dicht gezet
13.22 109 88 90
Na anderhalf uur maar eens kijken wat ik in de pakketjes aantrof.
De procureurs waren boterzacht en er zat een behoorlijke hoeveelheid vocht in.


Daarna een poosje pullen

Het vocht heb ik in een schaaltje gedaan en gemengd met nog aardig wat basisrub.
Daarna alles weer door de PP gemengd. Na een paar keer doorscheppen even gewacht maar er kwam geen vocht meer op de bodem van de schaal dus alles werd weer keurig opgenomen.

Ik was begonnen met 3,8 kilo en uiteindelijk heb ik 2,9 kilo pulled pork over. Dit is inclusief het weer toegevoegde vocht.
Betekend dat ik toch 900 gram ben verloren tijdens het garen. Dit is toch nog 23.7% gewichtsverlies. Maar bij de normale bereiding zit je ver boven de 30%.
Het levert dus een behoorlijke tijds- en brandstofbesparing op.
Ik schat dat je ook 10% minder gewichtsverlies hebt. Maar daarvoor moet je wel het vocht weer toevoegen.
Je mist wel de harde korst. De rook en kruiden smaak is wel normaal. Maar je hebt niet de harde pittige stukjes korst.
Zo dat was mijn verhaal over deze Fast PP sessie.
Bedankt voor het lezen.
Ik ga nu aan mijn PP beginnen

