BasBQ
Beef en Steak

Familie Low & Slow sessie

Imperial Guard

Pitmaster
 
 
 
Berichten
749
Gisteren een soort van American Style BBQ voor de familie georganiseerd.

Op het menu stond:

Pulled Pork
Ribs
Apple Baked Beans
Coleslaw

En als snacks en Homemade Lemon Lemonade:

- Beef Jerky van ome Steven (Steven en Me Maart 2017: Sriracha Beef Jerky)

- De Pulled Pork heb ik volgens de "Wedstrijd methode" van Noskos gemaakt
- Ribs in de rub van "Easterwood" maar bereid als 3-1-1 methode en afgelakt met "Noskos? Sweet Smokey BBQ Sauce" waarvan ik afgelopen zaterdag 2.5liter van heb gemaakt.

Natuurlijk kon ik goed mijn nieuwe WSM uitproberen voor verschillende gerechten en een erg lange sessie. Wat een verademing niet meer met schuifjes lopen te klooien en te doen.
Ik had al veel eerder een WSM moeten kopen ;) Enige wat ik wel mis zijn een paar wieltjes en wegens de onweersbui van gister morgen vroeg ben ik begonnen onder de veranda en heb ik de WSM later verplaatst de tuin in, vandaar dat mooie stuk karton eronder. 

De procureur was een stuk van 3kg en na een uurtje of 4 zat ze op 74 graden en kon ik de glaze aanbrengen en 2 uur later kon ze ingepakt worden en 15:30 heb ik de magische 88 graden bereikt.
Relatief snelle sessie van 6:30 tot 15:30.

Aangezien foto's veel meer zeggen dan een beetje tekst:

94de4410d49d34fda827a49fa80f0f85.jpg


d53f4b2df3f72742259ddace981176aa.jpg


f99a79774450b6fe281bd61e9580ad59.jpg


978829784bc878178e7e7615892075ca.jpg


13b388eb99666a8c4d70f4c8512d622b.jpg


8ecfff5fef4952bcf03a17f0d3ed2bfc.jpg


06cf84ea41a4e7b6da270c28221239e2.jpg
 

Leo

Forum Meubilair
 
 
 
Berichten
11.363
dat gaat er wel in, ziet er lekker uit
 

Carnao

Pitmaster
 
 
 
Berichten
652
Yum hoor

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 

Veen

Stoker
 
 
 
Berichten
274
Ziet er heerlijk uit!
 

SilverFox

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.302
Lekker hoor
 

Hans

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
5.536
Dat ziet er heerlijk uit, lusten wij hier ook allemaal.
Als je de smoker veel moet verplaatsen kan je denken aan een plaat hechthout oid met 4 wieltjes (2 met rem :D) en daar de smoker op vast maken.  :-?
 

R@lph

Kooltjesharker
 
 
 
 
Berichten
179
Nou... dat ziet er fantastisch uit! Netjes gedaan. Mooi run  :).

Misschien ook nog een idee om onder de poten van de WSM meteen wielen met rem te monteren. Dat heb ik op dit forum ook vaker voorbij zien komen. Optisch vindt ik dat wel mooier, maar een houten plaat met vier wielen lijkt me nog steviger/stabieler. Goede tip.
 

Smokerb

Stoker
 
Berichten
295
kan beter 3 wielen pakken, met 4 wielen ga je last krijgen van het feit dat de vloer 100% gelijk moet zijn, anders gaat het boeltje wiebelen. met 3 wielen heb je hier geen last van ;)
 

Hans

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
5.536
Luc basie zei:
kan beter 3 wielen pakken, met 4 wielen ga je last krijgen van het feit dat de vloer 100% gelijk moet zijn, anders gaat het boeltje wiebelen. met 3 wielen heb je hier geen last van ;)


Je hebt helemaal gelijk, met 3 wieltjes kan hij niet wiebelen.
Maar ik dacht met name aan de stabiliteit  tijdens het verplaatsen.
Je zou het natuurlijk ook met 2 wieltjes en een steun kunnen doen en hem dan zo verrijden als een ketel bbq, alleen zitten er geen handvatten aan, toch wel lastig  :-?
 
Bovenaan Onderaan