- Berichten
- 2.982
Voor ik het wist had mijn broer in eens fajitas op het wedstrijdmenu gezet.
Geheel zonder mijn weten had ik dit ook op het menu staan. Niet als bijdrage voor de fotowedstrijd, maar desondanks wil ik jullie dit lekkere gerecht niet onthouden.
Ik ben echt fan van skirt. Skirt leent zich goed voor een marinade met iets van limoen of citroen, waardoor het malser wordt.
Het recept : https://meatwave.com/recipes/grilled-chili-spiced-skirt-steak-tacos-with-cilantro-cream-recipe
De skirt eerst 24 uur in de marinade gezet.
De volgende dag eerst een Mexicaanse rijst maken.
Een ui, samen met wat jalapeño peper en een blikje tomatenblokjes pureren.
Hier 2 kopjes "sap" uithalen.
Hierna eerst 2 kopjes rijst bakken in de pan, todat de rijst bruin kleurt. Dan het tomatensap toevoegen tesamen met 2 kopjes bouillon.
30-40 minuten afgedekt in de oven of natuurlijk in je DO op de Q op 200 graden.
Halverwege 1x doorroeren.
Ondertussen een pico de gallo en guacamole gemaakt.
Ondertussen dat de rijst in de oven staat was het tijd om de paprika te grillen op de Q die al aan stond
.
Hierna de skirt uit de marinade en kort, 2x2 min, grillen.
Tijdens dat de skirt kon rusten was de rijst klaar en heb ik een blikje mais en kidneybonen er door heen geroerd.
De paprika en skirt snijden en het bordje opmaken.
Bon Appetit!
Erg lekker, en zullen wij nog vaker eten.
Geheel zonder mijn weten had ik dit ook op het menu staan. Niet als bijdrage voor de fotowedstrijd, maar desondanks wil ik jullie dit lekkere gerecht niet onthouden.
Ik ben echt fan van skirt. Skirt leent zich goed voor een marinade met iets van limoen of citroen, waardoor het malser wordt.
Het recept : https://meatwave.com/recipes/grilled-chili-spiced-skirt-steak-tacos-with-cilantro-cream-recipe
De skirt eerst 24 uur in de marinade gezet.
De volgende dag eerst een Mexicaanse rijst maken.
Een ui, samen met wat jalapeño peper en een blikje tomatenblokjes pureren.
Hier 2 kopjes "sap" uithalen.
Hierna eerst 2 kopjes rijst bakken in de pan, todat de rijst bruin kleurt. Dan het tomatensap toevoegen tesamen met 2 kopjes bouillon.
30-40 minuten afgedekt in de oven of natuurlijk in je DO op de Q op 200 graden.
Halverwege 1x doorroeren.
Ondertussen een pico de gallo en guacamole gemaakt.
Ondertussen dat de rijst in de oven staat was het tijd om de paprika te grillen op de Q die al aan stond

Hierna de skirt uit de marinade en kort, 2x2 min, grillen.
Tijdens dat de skirt kon rusten was de rijst klaar en heb ik een blikje mais en kidneybonen er door heen geroerd.
De paprika en skirt snijden en het bordje opmaken.
Bon Appetit!
Erg lekker, en zullen wij nog vaker eten.
Laatst bewerkt: