firestarter_K
Tondelzoeker
- Berichten
- 21
Vrijdag een voor mij nieuw stukje vlees opgehaald bij de plaatste slager, namelijk Tri-tip. Vanavond dit stukje vlees getest samen met de Ecobrasa briketten die ik van @Barbeknoei gekregen heb, nogmaals dank!
De Ecobrasa briketten zijn goed bevallen, zou voor de volgende keer alleen meer koude briketten voor de minion methode gebruiken. De Q was aan het eind van de run (na een uur) rond de 105 graden gemeten op het rooster en was niet echt hoger meer te krijgen. Dit had ook zijn effect op het ‘affikken’. Zoals te zien op de foto is een echte grill korst ver te zoeken.
Ondanks het ontbreken van de korst lekker gegeten en vooral wat informatie gekregen over wat de Ecobrasa briketten doen. Hier kunnen we weer mee vooruit naar het volgende project: een pp van 750 gram om te ervaren hoe de smaak van het vlees is en hoe het low en slow proces verloopt.
De Ecobrasa briketten zijn goed bevallen, zou voor de volgende keer alleen meer koude briketten voor de minion methode gebruiken. De Q was aan het eind van de run (na een uur) rond de 105 graden gemeten op het rooster en was niet echt hoger meer te krijgen. Dit had ook zijn effect op het ‘affikken’. Zoals te zien op de foto is een echte grill korst ver te zoeken.
Ondanks het ontbreken van de korst lekker gegeten en vooral wat informatie gekregen over wat de Ecobrasa briketten doen. Hier kunnen we weer mee vooruit naar het volgende project: een pp van 750 gram om te ervaren hoe de smaak van het vlees is en hoe het low en slow proces verloopt.